Informes i estudis (Geografia, Història i Història de l’Art)

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 17
  • Item
    Open Access
    Els termes tradicionals dels pobles del Pallars Jussà i els béns comunals
    (Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, 2021) Burgueño, Jesús; Mòdol Ratés, Josep Ramon; Cardona, Martí; Castilló, Jordi; Bonales, Jacinto; Plasència, Josep; Bailac, Miquel; Domingo, Meritxell; Saint-Prix, Mónica; Cervera, Lluís; Trepat, Eduard; Borrell, Marc
    Estudi elaborat pel Servei Cientificotècnic de Cartografia i SIG de la Universitat de Lleida que dibuixa a escala 1:50.000 els termes tradicionals de cada poble del Pallars Jussà i en descriu les fonts que han estat utilitzades. Per l'altra banda, també hi trobareu el treball de reflexió sobre els béns comunals a la comarca del Pallars Sobirà i que és extrapolable a totes les comarques del Pirineu.
  • Item
    Open Access
    Els termes tradicionals dels pobles de la Cerdanya i els béns comunals
    (Fundació del Món Rural, 2019) Burgueño, Jesús; Mòdol Ratés, Josep Ramon; Bragulat, Joan; Aliaga, Sara; Meyà, Agustí; Llombart, Xavier; Ribot, Isidre; Simon, Erola; Porta, Pere; Trepat, Eduard; Borrell, Marc
    Estudi elaborat pel Servei Cientificotècnic de Cartografia i SIG de la Universitat de Lleida que dibuixa a escala 1:50.000 els termes tradicionals de cada poble de la Cerdanya i en descriu les fonts que han estat utilitzades. Per l'altra banda, també hi trobareu el treball de reflexió sobre els béns comunals a la comarca del Pallars Sobirà i que és extrapolable a totes les comarques del Pirineu.
  • Item
    Open Access
    Els termes tradicionals dels pobles de l'Alt Urgell i els béns comunals
    (Fundació del Món Rural, 2019) Burgueño, Jesús; Mòdol Ratés, Josep Ramon; Gascón, Carles; Pargaña, Josep Lluís; Guàrdia, Carlos; Garcia, Godofredo; Martí, Meritxell; Navnés, Antoni; Camps, Sara; Porta, Pere; Trepat, Eduard; Borrell, Marc
    Estudi elaborat pel Servei Cientificotècnic de Cartografia i SIG de la Universitat de Lleida que dibuixa a escala 1:50.000 els termes tradicionals de cada poble de l'Alt Urgell i en descriu les fonts que han estat utilitzades. Per l'altra banda, també hi trobareu el treball de reflexió sobre els béns comunals a la comarca del Pallars Sobirà i que és extrapolable a totes les comarques del Pirineu.
  • Item
    Open Access
    Termes tradicionals dels pobles d'Aran
    (Fundació del Món Rural, 2018) Burgueño, Jesús; Mòdol Ratés, Josep Ramon
    L'objectiu d'aquest treball és plasmar cartogràficament, a escala 1:50.000, els límits dels termes tradicionals dels pobles de l’Aran, delimitació en la qual els béns comunals hi tenen una transcendència especial. Aquesta reconstrucció dels termes antics correspon en bona mesura a la realitat municipal existent abans de les nombroses agregacions que tingueren lloc a partir del 1847, i amb més intensitat en la darrera dècada del franquisme. Aquesta tasca s’inscriu dins l’estudi Termes i comunals. Un sistema d’organització del passat per gestionar el present. Mapa de termes de població i béns comunals i propostes de gestió i correspon a la segona fase del treball iniciat per a la comarca del Pallars Sobirà.
  • Item
    Open Access
    Els termes tradicionals dels pobles de l'Alta Ribagorça i els béns comunals
    (Fundació del Món Rural, 2018) Burgueño, Jesús; Mòdol Ratés, Josep Ramon
    Estudi elaborat pel Servei Cientificotècnic de Cartografia i SIG de la Universitat de Lleida que dibuixa a escala 1:50.000 els termes tradicionals de cada poble de l'Alta Ribagorça i en descriu les fonts que han estat utilitzades. Per l'altra banda, també hi trobareu el treball de reflexió sobre els béns comunals a la comarca del Pallars Sobirà i que és extrapolable a totes les comarques del Pirineu.