Recursos alimentaris en el monestir d’època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris (Sant Esteve de la Sarga – Pallars Jussà) Primeres aportacions

View/ Open
Issue date
2018Author
Sancho i Planas, Marta
Suggested citation
Sancho i Planas, Marta;
.
(2018)
.
Recursos alimentaris en el monestir d’època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris (Sant Esteve de la Sarga – Pallars Jussà) Primeres aportacions.
Revista d'arqueologia de Ponent, 2018, núm. 28, p. 63-80.
https://doi.org/10.21001/rap.2018.28.3.
Metadata
Show full item recordAbstract
L’excavació del monestir d’època visigoda de Santa Cecília dels
Altimiris, ens ha permès recuperar un seguit de restes d’origen
vegetal i animal i uns materials que ens apropen al consum de
determinats aliments, tant de l’entorn del lloc com més llunyans.
En aquest article definim les característiques mediambientals de
la serra del Montsec, lloc on es troba ubicat el jaciment, fem una
anàlisi de l’Àrea de Captació de Recursos (ACR) que es defineix
al seu entorn i presentem les restes vegetals, animals i materials
recuperades en la intervenció arqueològica, en definim la procedència
i en valorem el pes dins la dieta. Així mateix posem en
relació aquestes troballes amb els costums alimentaris descrits en
textos antics i finalment fem una proposta del patró alimentari
dels habitants del lloc.
Is part of
Revista d'arqueologia de Ponent, 2018, núm. 28, p. 63-80European research projects
Collections
- Any: 2018 Núm.: 28 [27]
The following license files are associated with this item: