Grau en Turisme
Permanent URI for this collection
Treballs de fi de grau en Turisme de la Facultat de Dret i Economia [Més informació del grau]
Browse
Recent Submissions
- ItemOpen AccessL’explotació animal com a recurs de les destinacions turístiques(2020-05) Tudela Llovera, JúliaAquest treball analitza l’explotació d’animals salvatges dins la indústria turística amb la finalitat d’entretenir les persones que visiten les diferents destinacions arreu del món. Un pas previ a l’anàlisi ha estat la recerca de les diferents pràctiques d’explotació animal que existeixen en tots els àmbits, des de l’explotació per l’obtenció d’aliments fins a l’explotació per l’oci i l’entreteniment, essent aquest últim l’objecte d’estudi. Els animals en l’oci i l’entreteniment es poden situar en tres categories diferents: les activitats que porten a la mort immediata com la caça i la pesca, les de gaudi fins a arribar a la seva mort com la tauromàquia i les d’observació i/o interacció. Aquestes últimes han estat el punt d’anàlisi del treball. A més a més, aquest estudi presenta una sèrie d’alternatives per fomentar un turisme sostenible basat en l’ètica i el benestar animal. Pel que fa als resultats d’aquest treball, s’ha seguit un procediment per poder assolir els objectius. Primerament, s’ha realitzat una recerca de diferents atraccions turístiques, tenint en compte les activitats en què els animals es troben tant en captivitat com en llibertat. La recerca de les atraccions turístiques, juntament amb l’anàlisi de les ressenyes que han realitzat els participants a aquestes activitats ha estat mitjançant la plataforma TripAdvisor. Un cop seleccionades, s’ha efectuat una descàrrega massiva d’opinions via WebHarvy per saber quina és l’opinió general dels visitants. Finalment, s’han analitzat les ressenyes i s’han realitzat mapes per representar d’una forma més visual els resultats. Aquestes representacions gràfiques s’han plasmat mitjançant el programari VosViewer. Així doncs, gràcies a la investigació s’han extret una sèrie de conclusions com ara que els turistes avantposen el seu gaudi personal per sobre el benestar dels animals, tanmateix, no són conscients del que hi ha darrere d’aquestes pràctiques o si ho són les ignoren.
- ItemOpen AccessLas diferencias de género en los Travel Instagramers(2018-05) Savatier-Dupré Bañares, Sara JudithEn este trabajo se pretende averiguar si existen diferencias de género en los travel instagramers, para ello se seleccionó una muestra de 20 cuentas de Instagram. Este estudio contiene el análisis de 320 fotografías de Instagram y los categoriza en tres distintos grupos: atractivo turístico como patrimonio tangible, naturaleza y hospedaje; valores emocionales como diversidad, tranquilidad y tradición; y público como familia, amigos y pareja. Además se ha analizado las características básicas que proporcionan la página de Instagram (posts, siguiendo, seguidores) y el número de influencia de cada instagramer. Nos interesaba conocer las diferencias de género en los travel instagramers tanto las características de su producción como en su éxito social.
- ItemOpen AccessCreació i anàlisi d’una visita guiada per a turisme escolar al Mausoleu de Ramon Folch de Cardona i d’Anglesola de Bellpuig(2018-06) Pons Coll, MariaBellpuig, poble amb molts atractius turístics però també amb molt desconeixement d’aquests. En aquest projecte es crea un producte turístic a partir d’un dels recursos més significatius de la vila: el Mausoleu de Ramon Folch de Cardona i d’Anglesola. A més en el present estudi s’analitza el turisme escolar, una tipologia de turisme que passa desapercebuda però és important. Així doncs, es pretén unir el Mausoleu de Ramon Folch de Cardona i d’Anglesola amb una visita guiada didàctica i lúdica per als alumnes de primària de les escoles del poble: Escola Valeri Serra i Escola Vedruna. Amb la finalitat de demostrar que aquesta tipologia de visites tenen una millor repercussió als alumnes d’entre 6 i 12 anys pel que fa a l’aprenentatge d’història i a la valorització del recurs per part dels més menuts del poble.
- ItemOpen AccessPla de viabilitat turística per a les estacions d’esquí. Anàlisi a través de tres estacions del món(2018-05) Marsal Roset, GemmaEl meu interès per la muntanya, la geografia, la natura, els esports i la societat, em van fer decidir de fer un treball relacionant totes les meves passions. L’objectiu del treball és proposar un model de viabilitat turística general i estàndard per a les estacions d’esquí. Aquesta proposta es realitzarà a través de l’anàlisi de tres estacions d’esquí que actualment estan en diferents situacions a nivell turístic, polític, geogràfic, cultural…, per tal d’agafar la màxima informació i els factors positius i negatius de cada una. A partir de l’anàlisi de les tres s’arribarà a una conclusió: quins factors són requisit o quins factors hem d’evitar per tal de crear el model òptim de viabilitat turística per una estació d’esquí. Un cop realitzat aquest anàlisi es redactarà la proposta de pla de viabilitat turística per a les estacions d’esquí i es donarà una visió de futur global sobre les estacions tractant temes com el canvi climàtic i la consciència social.
- ItemOpen AccessAirbnb i Eatwith: L’èxit de les experiències gastronòmiques(2018-05) Hierro Morancho, MarinaAquest treball presenta un estudi realitzat sobre les experiències gastronòmiques seleccionades que s’ofereixen a les webs Airbnb i Eatwith a la ciutat, o voltants, de Barcelona per a saber la procedència dels visitants, la seva satisfacció i què valoren quan descriuen les experiències a les quals han participat, així com la evolució d’aquesta activitat. Es pretén també analitzar i conèixer els usuaris que ofereixen aquestes experiències i les característiques que tenen en comú així com l’aproximació a l’autenticitat que s’ha d’oferir, sent aquesta una de les principals filosofies de l’activitat. S’ha de destacar que per a poder utilitzar el contingut generat per l’usuari s’ha fet una descarrega de dades massiva amb la qual cosa s’ha disposat d’informació de primera mà sobre les experiències gastronòmiques dins de l’economia col·laborativa.