Grau en Enginyeria Informàtica

Permanent URI for this collection

Treballs de fi de grau en Enginyeria Informàtica de l'Escola Politècnica Superior [Més informació].

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 167
  • Item
    Open Access
    Creació d'una arquitectura distribuïda de Apache Spark sobre Kubernetes
    (2023-12) Guitart Carvajal, Joel
    El objectiu global d’aquet projecte és realitzar una primera proposta per a la migració de l'algoritme de clusterització actual de l’empresa cap a un paradigma de Big Data. Això implica tant el desplegament de les infraestructures necessàries ( Kubernetes, HDFS) com l’estudi de les prestacions obtingudes en aquest entorn i la seva comparació amb la versió original.
  • Item
    Open Access
    Desenvolupament aplicació multi plataforma per a professionals independents
    (2023-09) Salcedo Heredia, Oscar
    Avui en dia, cada cop més persones agafen el camí de l’emprenedoria per muntar projectes propis i poder fer-se un lloc al cantó de les empreses més importants del món. Molts d’ells opten pel sector mèdic ja que és el que realment els apassiona però, encara vivint en un món de tecnologia, no poden competir a nivell tecnològic contra les grans empreses. Aquestes grans empreses, compten amb un software que els organitza el seu horari i ajuda amb la distribució d’hores als seus clients (entre altres funcionalitats). Tot aquest software, té un cost tan elevat que les petites empreses no es poden permetre i, per tant, ho organitzen i ho fan tot de forma “primitiva”. El que volem oferir amb aquest Treball de Final de Grau és la possibilitat de brindar als petits professionals independents la possibilitat de comptar amb un software que els ajudi en aquestes tasques de manera que puguin competir d’alguna manera amb les referents del sector i per un preu molt més reduït.
  • Item
    Open Access
    Previsió de vendes i millora de gestió d’inventaris en ERP amb implantació d’Azure Machine Learning
    (2023-09) Agut Marín, Nil
    En aquest treball de final de grau, s'explorarà com Azure Machine Learning pot ser utilitzat per a millorar la precisió de les previsions de demanda i, en conseqüència, millorar la gestió d'inventaris d'una empresa específica a través de Microsft Dynamics 365. L'objectiu final del projecte és configurar i implantar un model de machine learning dins l’ERP que permeti a l'empresa preveure la demanda futura dels seus productes i, en funció d'aquesta predicció, generar comandes de compra per a assegurar un nivell òptim d'estoc. Per a això, es recopilaran i analitzaran dades de demanda històrics i actuals de l'empresa. Aquestes dades s'utilitzaran per a alimentar un model predictiu de demanda basat en tècniques de machine learning. El model s'entrenarà amb la finalitat de preveure la demanda futura de cada producte. Una vegada que s'hagin fet les previsions a partir del model predictiu, s'utilitzarà per a generar possibles comandes de compra en funció de la demanda prevista. S'avaluarà el rendiment del model generant possibles comandes de compra per a un període futur amb la quantitat d’estoc requerida segons la previsió. En resum, aquest treball de final de grau se centrarà en la implantació d'Azure Machine Learning i la seva configuració per tal de que permeti a una empresa preveure la demanda futura dels seus productes i generar comandes de compra per a assegurar un nivell òptim d'estoc. S'utilitzaran tècniques de machine learning per a construir un model predictiu de demanda i s'avaluarà el seu rendiment. S'espera que els resultats d'aquest projecte proporcionin informació valuosa per a les empreses que busquen millorar la seva capacitat per a preveure la demanda i optimitzar la seva gestió d'inventaris.
  • Item
    Open Access
    Generative deep learning based models for cloud removal satellite imagery
    (2023-09) Alàs Cercós, Oriol
    Once set the challenge and the motivation, the goals of this master thesis are: • Search state-of-the-art approaches as well as frameworks that could bring new improvements and better results. • Create or search for a multi-temporal and spatial imagery to design and evaluate a model that can remove the clouds given a satellite image. • Design and implement an effective model and monitoring its training. • Evaluate the model and provide a benchmark with other approaches
  • Item
    Open Access
    Realitzar un model basat en intel·ligència artificial per l'estudi d'una granja de porcs
    (2023-09) Ampurdanés Bonjoch, Joel
    Aquest document presenta un estudi sobre l’aplicaci´o de les tecnologies de la intel·ligència artificial (IA) en la gesti´o del bestiar, amb un enfocament específic en el procés humà d’obtenció de l’identificador del porc mostrat en el cròtal i dit per veu, i el pes del porc que es mostra a la bàscula. El projecte integra dues tecnologies d’intel·ligència artificial d’avantguarda: Whisper, un model de reconeixement de veu, i ResNet50, un model de classificació d’imatges preentrenat. El propòsit d’aquesta integració és desenvolupar una aplicació capaç de correlacionar l’identificador del porc amb dades audiovisuals, generar frames en el moment precís de la identificació, i utilitzar ResNet50 per a la classificació de dígits per obtenir el pes.