Grau Comunicació i Periodisme Audiovisuals

Permanent URI for this collection

Treballs de fi de grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Facultat de Lletres [Més informació]

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 102
 • Item
  Open Access
  La invisibilitat de ser afro a la publicitat televisiva espanyola
  (2023-05) Touray Jawara, Llenabu
  Aquest Treball de Fi de Grau, es basa en una breu anàlisi de la representació de persones d'ètnia negra a la publicitat televisiva espanyola, des de la seva aparició l'any 1956, fins a l'actualitat. La representació d'aquest col·lectiu, històricament ha tingut referents colonials, degradants i estereotipats, conceptes que a poc a poc s'han anat desvinculant de les persones afro-descendents, però que encara sembla que "costa" normalitzar la presència d'aquests. D'aquesta manera en aquest projecte es busca analitzar els missatges a través de diferents contextos històrics i socials, que han influït en la percepció del col·lectiu negre, i queencara són presents en la nostra actualitat.
 • Item
  Open Access
  Proposta de plataforma digital per a fomentar l'ús del català entre la Generació Z de Catalunya a través del pretext del K-pop, l'entreteniment i la cultura sud-coreana
  (2023) Susagna Bañeres, Aura
  Aquest treball presenta la proposta d’una plataforma per fomentar l’ús del català entre els joves catalans, sobretot aquells que formen part de la Generació Z, a través dels espais de fanatisme que conformen el K-pop i altres productes del Hallyu. El marc teòric es basa a cercar estudis que mostren la importància actual dels productes procedents de Corea del Sud i els hàbits de consum digital i lingüístic dels joves a Catalunya. Pel que fa al marc pràctic, es desenvolupa l’estructura i els continguts de la pàgina web, element bàsic i principal de la plataforma.
 • Item
  Open Access
  Lluita contra el mirall
  (2023) Sánchez Guidotti, Núria
  Els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) són un problema de salut mental que afecta un nombre significatiu de persones a tot el món. En els darrers anys, hi ha hagut un augment en la preocupació per la influència de les xarxes socials en l'aparició i la perpetuació d'aquests trastorns, especialment a Instagram. El treball argumenta que les xarxes socials, i en particular Instagram, poden ser una font significativa de pressió social i comparació constant que contribueix a augmentar els TCA en certs grups de població. L'escrit també destaca la importància de l'educació sobre els trastorns alimentaris a les xarxes socials i la necessitat de promoure perfils que promoguen una imatge corporal saludable i ajuden a disminuir els TCA. En conclusió, l’escrit emfatitza la necessitat d'abordar l'impacte de les xarxes socials als TCA i de promoure perfils que promoguen una imatge corporal saludable i previnguen els trastorns alimentaris. A més de poder oferir l'educació i la conscienciació necessària per a reduir l'impacte negatiu que les xarxes socials poden tenir a la salut mental de les persones i fomentar una cultura d'acceptació del cos i de la salut mental positiva en línia. Així doncs, aquest projecte es basa en una proposta de comunicació a les xarxes per tal d'ajudar i combatre els efectes negatius d'aquesta realitat.
 • Item
  Open Access
  Pla de comunicació del festival Vijazz Vilafranca
  (2023) Ros Mir, Mar
  Aquest Treball de Final de Grau, se centra en la creació d’un pla de comunicació pel Vijazz Vilafranca. Un festival que, durant el primer cap de setmana de juliol, uneix, tant la cultura musical, com la cultura del vi. El Vijazz va néixer a Vilafranca del Penedès l’any 2007, per tant, ja compta amb una llarga trajectòria des dels seus inicis, però, tot i això, s’han trobat diversos elements comunicatius que caldria millorar per tal d’aconseguir posicionar aquest festival com un dels referents en el seu àmbit. És per aquest motiu, que proposo un pla de comunicació alternatiu per aquesta propera edició i, d’aquesta manera, obtenir aquest principal objectiu a través de les diverses accions detallades en la part pràctica del treball.
 • Item
  Open Access
  Que passaria si...? Desenvolupament del guió del capítol ByCupid
  (2023) Pesarrodona Garcia, Laia
  El meu treball de fi de grau, consisteix en l'escriptura d'un guió audiovisual, en el meu cas és el guió d'un dels capítols de la ficció que he creat. La ficció es titula "Que passaria si...?" i el capítol que desenvoluparé com a guió és el primer, titulat "ByCupid". El capítol tracta sobre com el personatge principal lluita per superar l'ansietat social, provocada per l'assetjament escolar que ha patit de petit. A més que la persona que ell més estima està sent víctima d'assetjament i problemes molt greus. En aquest treball vull mostrar tots els coneixements que he aconseguit durant aquests cinc anys. La història que explico en el capítol, que he escrit, és basada de coneixement que jo tenia, experiències personals, experiències d'amics i familiar, i amb l'ajuda d'una recerca durant el desenvolupament. Però el que aquesta història de mostra és la realitat que molta gent que pateix ansietat social.