Grau en Enginyeria Agrària i Alimentària
Permanent URI for this collection
Treballs de fi de grau en Enginyeria Agrària i Alimentària de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària [Més informació]
Browse
Recent Submissions
- ItemOpen AccessEstudi de la viabilitat d'ampliació d'una explotació porcina d'engreix amb la construcció d'una nova nau ramadera(2024) Rey González, IsabelL’objecte del treball, es portar a terme un projecte bàsic i executiu de l’ampliació d’una explotació porcina d’engreix, ubicada al terme municipal de Vilanova de l’Aguda, a la Noguera. Es pretén estudiar la viabilitat d’implantar una nova nau, per tal d’aprofitar al màxima la finca propietat del promotor i augmentar la capacitat animal de l’explotació, donant compliment a la normativa vigent en quan a normes urbanístiques i d’activitat, amb la finalitat d’augmentar els beneficis econòmics de l’explotació.
- ItemOpen AccessProjecte d'una indústria escorxadora d'aus amb una producció anual de 400 000 canals refrigerades de pollastre groc català, pollastre de creixement lent i pollastre amb indicació geogràfica protegida (IGP), ubicada al municipi de Castellví de Rosanes (Barcelona).(2024) Vicén Vázquez, NoelEn el present projecte d’enginyeria es pretén realitzar el disseny i dimensionat d'un escorxador de pollastres amb una producció anual de 400 000 canals refrigerades, ubicat al municipi de Castellví de Rosanes, Barcelona. El producte comercialitzat seran canals refrigerades de proximitat i qualitat superior: Pollastre Groc Català, Pollastre de creixement lent i Pollastre amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP). El procés productiu realitzat en la indústria anirà des de la recepció dels pollastres fins l’obtenció de les canals refrigerades, passant per la seva neteja, envasat i posterior comercialització. Els principals objectius del treball son: definir el producte, la matèria primera i el procés; dissenyar les àrees i els equips de la indústria; determinar les característiques de la construcció; dimensionar les diferents instal·lacions i estudiar-ne la viabilitat econòmica.
- ItemOpen AccessProyecto de ejecución de una explotación porcina de cebo para 1998 plazas ubicada en el término municipal de Ivars de Noguera (Lleida)(2024) Prat Altemir, RogerEn este proyecto, se ha realizado el cálculo y el dimensionado para la construcción de una explotación porcina de cebos de engorde, con capacidad para 1998 cerdos, considerando 0,75 𝑚2 por plaza, en el término municipal de Ivars de Noguera, teniendo en cuenta desde la estructura de las edificaciones, hasta las instalaciones interiores. La explotación dispondrá de 2 naves de cebo con capacidad legal total de 1998 cerdos, un lazareto con disponibilidad para 168 animales, una balsa de purín cuya capacidad será la suficiente para almacenarlo hasta un año entero para así poder gestionar de manera cómoda el vaciado, respetando los momentos de aplicación a los terrenos agrícolas, una caseta para vestuarios, un depósito para el almacenaje de agua, y dos cercados donde el primero envolverá las naves de cebo y el lazareto y el segundo la totalidad de la zona. La estructura de las naves estará formada por pórticos triarticulados de hormigón armado, cerramientos prefabricados de hormigón armado y cubierta panel sándwich de fibrocemento. Se ha descrito el proceso de tareas a realizar durante la actividad de trabajo, así como mejores técnicas disponibles para implementar en la explotación. El ritmo de producción por año será de 2,5 ciclos, así pues, con el precio por cerdo y la capacidad que tienen las naves, juntamente con los costes que conlleva la actividad y la propia inversión realizada, se ha hecho un estudio de viabilidad económica para ver que se tardará 15 años en recuperar esta inversión
- ItemOpen AccessEstudi tècnic: Disseny d’una explotació de vaques de carn en pastura a La Nou de Berguedà(2024) Sorribas Castaño, ArnauEl treball descriu un estudi tècnic d’una finca a La Nou de Berguedà. És realitza un sistema de pasturatge extensiu de boví de carn per a l’obtenció de vedells. En una primera part es descriu l’entorn i la finca d’estudi, per tal d’acotar els factors externs de l’estudi. Llavors es plantegen quatre escenaris teòrics per el futur de la finca. En cadascun dels escenaris s’avalua la càrrega ramadera que poden acollir i la seva viabilitat econòmica. Finalment, es fa unes consideracions finals en base a tot el que s’ha vist anteriorment. Els annexes estan formats per: la descripció detallada de les finques que composen l’explotació; l’estudi d’impacte i integració paisatgística de la granja que es planteja; les fitxes cadastrals; les fitxes SIGPAC; i els plànols necessaris per entendre l’estudi.
- ItemOpen AccessPropuesta de ordenación paisajística y creación de un complejo educativo-deportivo biosaludable en el T.M de Torrefarrera (Lleida)(2024) Sorigué Pérez, Josep MariaAquesta proposta de disseny consisteix en la transformació d'un conjunt de parcel·les ubicades al municipi de Torrefarrera. És una proposta d'ordenació paisatgística i creació d'un complex educatiu-esportiu biosaludable, en una superfície de 2,78 ha; el promotor ha estat l’Ajuntament de Torrefarrera. En aquesta proposta es realitzarà el disseny de: - Un camp de futbol amb el nivell freàtic suspès - Una pista de pàdel - Una zona educativa fructícola - Una zona educativa hortícola - Un parc biosaludable - Un aparcament - Una zona de vianants Per això, s'han hagut de dimensionar els seus respectius elements tecnològics com són: - - El sistema de reg - - La xarxa de drenatges - - El sistema d'enllumenat - - Elecció de les espècies vegetals - - Elecció dels paviments També s’ha hagut de valorar i quantificar econòmicament i justificar totes les decisions adoptades durant el transcurs d’aquesta proposta de disseny