A new approach to obstructive sleep apnoea management

dc.contributorBarbé Illa, Ferran
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Medicina
dc.creatorTurino, Cecilia
dc.date.accessioned2022-02-28T09:48:36Z
dc.date.available2022-02-28T09:48:36Z
dc.date.issued2021-12-13
dc.descriptionL'aplicació de la pressió positiva contínua en la via aèria superior (CPAP) representa el mètode terapèutic de referència de la Síndrome d'Apnea Obstructiva del Son (SAOS). No obstant això, la SAOS es considera una malaltia amb múltiples fenotips i resposta al tractament variable. Per tant, el tractament amb CPAP hauria d'aconsellar-se segons el fenotip dels pacients. Així doncs, es necessiten noves estratègies per millorar el compliment del mateix tractament. En el primer article hem identificat algunes variables relacionades amb la SAOS . En el segon article hem definit el perfil general dels pacients de Catalunya tractats amb CPAP i hem identificat sis clústers de pacients amb diferents patrons de comorbiditats, mortalitat i ús dels recursos sanitaris. En el tercer article la telemedicina va demostrar més cost efectivitat que el maneig tradicional del tractament amb CPAP. En el quart article, el Sistema Intel•ligent de Monitoratge (MiSAOS) va demostrar més cost efectiu que el maneig tradicional del tractament amb CPAP.
dc.descriptionLa aplicación de la presión positiva continua en la vía aérea superior (CPAP) representa el método terapéutico de referencia del Síndrome de Apneas Obstructivas del Sueño (SAOS) . Sin embargo, el SAOS se considera una enfermedad con múltiples fenotipos, por lo tanto, el tratamiento con CPAP debería aconsejarse según el fenotipo de los pacientes. Por otro lado, también se necesita nuevas estrategias para mejorar el cumplimento del mismo tratamiento. En el primer artículo hemos identificado algunas variables relacionadas con el SAOS . En el segundo artículo hemos definido el perfil general de los pacientes SAOS de Cataluña tratados con CPAP y hemos identificado seis clústers de pacientes con diferentes patrones de comorbilidades, mortalidad y uso de los recursos sanitarios. En el tercer artículo la telemonitorización demostró más coste efectividad que el manejo tradicional del tratamiento con CPAP. En el cuarto artículo, el Sistema Inteligente de Monitorización (MiSAOS) del cumplimiento con CPAP se demostró más coste efectivo que el manejo tradicional.
dc.descriptionThe application of continuous positive pressure (CPAP) represents the first line treatment for patients with Obstructive Sleep Apnoea (OSA) . However, OSA is now regarded as a disorder characterized by multiple phenotypes with variable response to treatment. Thus, CPAP treatment should be recommended according to phenotypes. On the other hand, new methods for improving CPAP compliance are required. In the first article we found some variables associated with OSA . In the second article, we defined a general profile of the entire CPAP-treated OSA population of Catalonia and identified six patient groups characterized by different patterns of comorbidities, mortality, and healthcare resource use. In the third article telemedicine did not improve CPAP compliance but was more cost effective than traditional follow-up. Finally, in the fourth article, the MiSAOS Intelligent Monitoring System for improving CPAP compliance resulted more cost effective than traditional management.
dc.formatapplication/pdf
dc.format100 p.
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/673267
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/73102
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectSíndrome d'Apnea Obstructiva del Son
dc.subjectTelemedicina
dc.subjectEnfocament personalitzat
dc.subjectSíndrome de Apneas Obstructivas del Sueño
dc.subjectTelemedicina
dc.subjectEnfoque personalizado
dc.subjectObstructive Sleep Apnoea
dc.subjectTelemedicine
dc.subjectPersonalized approach
dc.subjectMedicina
dc.subject61
dc.titleA new approach to obstructive sleep apnoea management
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
Files
Collections