El conflicto armado en Colombia: marco jurídico internacional y acción de las Organizaciones internacionales

dc.contributorBlanc Altemir, Antonio
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Dret Públic
dc.creatorPresta Novello, Déborah
dc.date.accessioned2019-03-22T08:57:46Z
dc.date.available2019-03-22T08:57:46Z
dc.date.issued2018-11-30
dc.descriptionLa present tesi doctoral desenvolupa un anàlisi de la conjuntura actual després de la firma dels Acords de l’Havana entre el Govern de Colòmbia i les FARC-EP, al temps que analitza la tasca de les Organitzacions Internacionals en la implementació d’aquests Acords. Els criteris d’ordenació sistemàtica ens han portat a dividir aquesta tesi doctoral en quatre capítols. El primer capítol es destina a l’estudi del context social a Colòmbia, a través del qual es pretenen albirar els orígens i evolució de la violència i del conflicte armat intern que ha assotat al país durant més de mig segle. El segon capítol està dedicat a les negociacions de pau entre el Govern colombià, presidit per Juan Manuel Santos, i les FARC-EP per a posar fi al conflicte armat intern. Els capítols tercer i quart es dediquen a l’acció de les Organitzacions Internacionals en la construcció de pau a Colòmbia. Per aquest motiu, s’han elegit, en primer lloc, a la Organització de les Nacions Unides, per la seva clara vocació d’universalitat i el seu paper imperant a la cooperació internacional institucionalitzada, i, en segon lloc, Organitzacions Regionals com la Organització d’Estats Americans, l’Organització d’Estats Iberoamericans per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, i la Unió Europea, per la seva activa participació a la implementació i seguiment dels Acords de l’Havana.
dc.descriptionLa presente tesis doctoral desarrolla un análisis de la coyuntura actual tras la firma de los Acuerdos de La Habana entre el Gobierno de Colombia y las FARC-EP, al tiempo que analiza la labor de las Organizaciones Internacionales en la implementación de dichos Acuerdos. Los criterios de ordenación sistemática nos han llevado a dividir esta tesis doctoral en cuatro capítulos. El primer capítulo se destina al estudio del contexto social en Colombia, a través del cual se pretenden vislumbrar los orígenes y evolución de la violencia y del conflicto armado interno que ha azotado al país durante más de medio siglo. El segundo capítulo está dedicado a las negociaciones de paz entre el Gobierno colombiano, presidido por Juan Manuel Santos, y las FARC-EP para poner fin al conflicto armado interno. Los capítulos tercero y cuarto se dedican a la acción de las Organizaciones Internacionales en la construcción de paz en Colombia. Para ello se han elegido, en primer lugar, a la Organización de Naciones Unidas, por su clara vocación de universalidad y su papel imperante en la cooperación internacional institucionalizada, y, en segundo lugar, Organizaciones Regionales como la Organización de Estados Americanos, la Organización de Estados Iberoamericanos para la Educación, la Ciencia y la Cultura y la Unión Europea, por su activa participación en la implementación y seguimiento de los Acuerdos de La Habana.
dc.descriptionThe present doctoral thesis develops an analysis of the current conjunction after the signature of the Habana Agreements between de Government of Colombia and the FARC-EP, while it analyses the task carried out by International Organizations (IO) in the implementation of said Agreements. According to the criteria for systematic arrangement, this doctoral thesis has four chapters. The first chapter is dedicated to the study of the Colombian social context, which is used as a lens to try and discern the origins and evolution of the violence and of the internal armed conflict that afflicted the country for more than half a century. The second chapter is dedicated to the peace negotiations between the Colombian Government, headed by Juan Manuel Santos, and the FARC-EP to put an end to the internal armed conflict. The third and fourth chapters are dedicated to the actions of the International Organizations (IO) towards the development of peace in Colombia. For that, and in first place, the United Nations was chosen, for its clear universality vocation and its prevailing role in the institutionalized international cooperation. In second place, Regional Organizations were also chosen, such as the Organization of the American States (OAS), the Organization of Ibero-american States for the Education, Science and Culture (OEI) and the European Union (EU), for their active participation in the implementation and monitoring of the Habana Agreements.
dc.formatapplication/pdf
dc.format477 p.
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/665833
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectColòmbia
dc.subjectConflicte armat
dc.subjectAcord de pau
dc.subjectOrganitzacions Internacionals
dc.subjectDrets humans
dc.subjectConflicto armado
dc.subjectAcuerdo de paz
dc.subjectOrganizaciones Internacionales
dc.subjectDerechos humanos
dc.subjectArmed conflict
dc.subjectPeace Agreement
dc.subjectInternational Organizations
dc.subjectHuman rights
dc.subjectColombia
dc.subjectDret Internacional Públic i Relacions Internacionals
dc.subject341
dc.titleEl conflicto armado en Colombia: marco jurídico internacional y acción de las Organizaciones internacionales
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
Files
Collections