Aspectos psico-fisiológicos en baloncesto femenino amateur: valoración de factores que modifican la carga interna en competición

dc.contributorCorbi Soler, Francesc
dc.contributorBofill Ródenas, Ana
dc.contributorInstitut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Lleida)
dc.creatorBatalla Gavaldà, Abraham
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:29Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:29Z
dc.date.issued2017-06-28
dc.descriptionConèixer les necessitats fisiològiques i psicològiques en basquetbol és clau a l'hora de poder optimitzar el rendiment i previndre les lesions. En aquest sentit, el coneixement sobre la càrrega interna (CI) i els factors que l'afecten resulta determinant per a poder conèixer aquestes necessitats. Per això els objectius d'aquesta tesi seran: 1) Analitzar el comportament de la CI i de les necessitats fisiològiques en competició d'un equip de basquetbol femení durant una fase de descens i 2) Descriure el comportament dels factors fisiològics i psicològics que poden modificar la CI.
dc.descriptionConocer las necesidades fisiológicas y psicológicas en baloncesto es clave a la hora de poder optimizar el rendimiento y prevenir las lesiones. En este sentido, el conocimiento sobre la Carga Interna (CI) y de los factores que le afectan, resulta determinante para poder conocer dichas necesidades. Es por ello que los objetivos de esta tesis serán: 1) Analizar el comportamiento de la CI y de las necesidades fisiológicas en competición de un equipo de baloncesto femenino amateur durante una fase de descenso y 2) Describir el comportamiento de los factores fisiológicos y psicológicos que pueden modificar la CI.
dc.descriptionLearn about the physiological and psychological demands in basketball is key to optimize performance and prevent injuries. In this sense, knowledge of the internal load, and factors that affect it, is critical to meet those needs. Therefore, the objectives of this thesis are: 1) To analyze the behavior of internal load and physiological needs in competition by a team of amateur women's basketball during a play-off stint and 2) To describe the behavior of physiological and psychological factors that can modify the internal load.
dc.formatapplication/pdf
dc.format316 p.
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/416599
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectCarga interna
dc.subjectBaloncesto femenino
dc.subjectFrecuencia cardíaca
dc.subjectPSE
dc.subjectPOMS
dc.subjectCàrrega interna
dc.subjectBasquetbol femení
dc.subjectFreqüència cardíaca
dc.subjectInernal Load
dc.subjectWomen's basketball
dc.subjectHeart rate
dc.subjectRPE
dc.subjectEducació Física i Esportiva
dc.subject612
dc.titleAspectos psico-fisiológicos en baloncesto femenino amateur: valoración de factores que modifican la carga interna en competición
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
Files
Collections