Desarrollo de las neuronas amigdalinas derivadas del hipotálamo: del origen histogenético al fenotipo

dc.contributorDesfilis, Ester
dc.contributorMedina Hernández, Loreta Mª
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Medicina Experimental
dc.creatorCastro Robles, Beatriz
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:27Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:27Z
dc.date.issued2017-06-16
dc.descriptionEls nonapèptids vasopressina i oxitocina són importants en diversos aspectes del comportament i la cognició social. Són produïts principalment per neurones dels nuclis hipotalàmics paraventricular i supraòptic, però també per algunes cèl·lules de l'amígdala medial estesa. Per conèixer l'origen d'aquestes cèl·lules, realitzarem assajos de migració i compararem els resultats amb la disposició de la glia radial i amb dades d'expressió de Otp, Islet1, Rgs4, vasopressina i oxitocina. El treball demostra que el domini supraopto-paraventricular és la principal font de les cèl·lules Otp i VP de l'hipotàlem i el telencèfal. La contribució de les seves dues subdivisions prosomèriques és diferent i únicament la seva part peduncular produeix cèl·lules per l'amígdala medial estesa.
dc.descriptionLos nonapéptidos vasopresina y oxitocina son importantes en varios aspectos del comportamiento y la cognición social. Son producidos principalmente por neuronas de los núcleos hipotalámicos paraventricular y supraóptico, pero también por algunas células de la amígdala medial extendida. Para conocer el origen de estas células, realizamos ensayos de migración y comparamos los resultados con la disposición de la glía radial y con datos de expresión de Otp, Islet1, Rgs4, vasopresina y oxitocina. El trabajo demuestra que el dominio supraopto-paraventricular es la principal fuente de las células Otp y VP del hipotálamo y el telencéfalo. La contribución de sus dos subdivisiones prosoméricas es distinta y únicamente su parte peduncular produce células para la amígdala medial extendida.
dc.descriptionThe nonapeptides vasopressin and oxytocin play key roles in several aspects of social behavior and cognition. They are produced by neurons of the paraventricular and supraoptic hypothalamic nuclei, but also by some cells of the medial extended amygdala. In order to know the origin of these cells, we performed migration assays and compared the results to radial glial disposition and to data on expression of Otp, Islet1, Rgs4, vasopressin, and oxytocin. This study demonstrates that in the supraopto-paraventricular hypothalamic domain is the main source of Otp and VP cells of the hypothalamus and telencephalon. The contribution of its two prosomeric subdivisions is different and only its peduncular part produces cells for the medial extended amygdala.
dc.formatapplication/pdf
dc.format235 p.
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/405475
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectVasopressina
dc.subjectMigració neuronal
dc.subjectModel prosomèric
dc.subjectVasopresina
dc.subjectMigración neuronal
dc.subjectModelo prosomérico
dc.subjectVasopressin
dc.subjectNeuronal migration
dc.subjectProsomeric model
dc.subjectPsicobiologia
dc.subject616.8
dc.titleDesarrollo de las neuronas amigdalinas derivadas del hipotálamo: del origen histogenético al fenotipo
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
Files
Collections