Utilitat de la Immunohistoquímica i els Tissue Micro Arrays en l'estudi dels Tumors Sòlids

dc.contributorMartí Laborda, Rosa Ma.
dc.contributorMatias-Guiu, Xavier
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Medicina
dc.creatorMaiques Carlos, Oscar
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:27Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:27Z
dc.date.issued2017-06-16
dc.descriptionLa Immunohistoquímica (IHC) i els tissue microarrays (TMAs) formen part de la clínica assistencial en els serveis d’anatomia patològica i oncologia. Aquesta tesi maximitza l’ús d’aquestes dues tècniques en diferents àmbits i tumors de la recerca mèdica. S'han utilitzat la IHC i els TMA per a l’optimització d’un protocol que permet la detecció de PTEN en un ampli rang de condicions analítiques i preanalítiques; per validar un algoritme que permeti identificar el tumor primari d'origen desconegut en metàstasis peritoneals i ovàriques, així com comparar la seva utilitzat amb tècniques d’expressió de microarrays; per avaluar el paper en la progressió tumoral dels canals de calci de tipus T (TT-CCs) en el melanoma i nevus, a més de correlacionar els TT-CCs amb marcadors d’hipoxia, proliferació, autofàgia i la mutació de BRAF V600E; per últim, per establir una relació en biòpsies parafinadas entre snail1 nuclear i melanomes metastàtics amb la mutació BRAF V600E.
dc.descriptionImmunohistochemistry (IHC) and tissue microarrays (TMAS) take part of clinical in oncology and pathology services. This thesis maximizes the use of these two techniques and tumors in different areas of medical research. We used the IHC and TMA to optimize a protocol that allows the detection of PTEN in a wide range of analytical and preanalytical conditions; to validate an algorithm to identify the primary tumor of unknown origin in ovarian and peritoneal metastases, as well as compare their techniques used expression microarrays; to evaluate the role in tumor progression of T-type calcium channels (TT-CCS) in melanoma and nevi in addition to correlate the TT-CCS with markers of hypoxia, proliferation, autophagy and BRAF V600E mutation; Finally, to establish a relationship between FFPE biopsies snail1 nuclear and metastatic melanoma with the BRAF V600E mutation.
dc.descriptionLa Inmunohistoquímica (IHC) y los tissue microarrays (TMAS) forman parte de la clínica asistencial en los servicios de anatomía patológica y oncología. Esta tesis maximiza el uso de estas dos técnicas en diferentes ámbitos y tumores de la investigación médica. Se han utilizado la IHC y los TMA para la optimización de un protocolo que permite la detección de PTEN en un amplio rango de condiciones analíticas y preanalíticas; para validar un algoritmo que permita identificar el tumor primario de origen desconocido en metástasis peritoneales y ováricas, así como comparar su utilidad con técnicas de expresión de microarrays; para evaluar el papel en la progresión tumoral de los canales de calcio de tipo T (TT-CCs) en el melanoma y nevus, además de correlacionar los TT-CCs con marcadores de hipoxia, proliferación, autofagia y la mutación de BRAF V600E; por último, para establecer una relación en biopsias parafinadas entre snail1 nuclear y melanomas metastásicos con la mutación BRAF V600E.
dc.formatapplication/pdf
dc.format267 p.
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/405513
dc.languagecat
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectImmunohistoquímica
dc.subjectTumors sòlids
dc.subjectPatologia oncològica
dc.subjectInmunohistoquímica
dc.subjectTumores sólidos
dc.subjectPatología oncológica
dc.subjectImmunochemistry
dc.subjectSolid tumors
dc.subjectOncologic pathology
dc.subjectAnatomia Patològica
dc.subject616
dc.titleUtilitat de la Immunohistoquímica i els Tissue Micro Arrays en l'estudi dels Tumors Sòlids
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
Files
Collections