El hockey sobre patines: variables del rendimiento en el disparo a portería

dc.contributorCorbi Soler, Francesc
dc.contributorJoven Pérez, Alfredo
dc.contributorInstitut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Lleida)
dc.creatorBallestero García, Enrique
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:28Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:28Z
dc.date.issued2017-07-05
dc.descriptionEl hockey sobre patins és un esport col•lectiu de col•laboració i oposició en el qual l’objectiu principal és marcar a porteria. Per això, s’utilitzen distintes tècniques de dispar: Pala i cullera. Els objectius d’aquesta tesi doctoral són contextualitzar i descriure la utilitat del dispar de Pala en el hockey sobre patins així com analitzar els factors que influeixen en la velocitat de la bolla durant la seva realització. Els resultats d’aquest treball suggereixen que la tècnica més utilitzada i la que més velocitat aconsegueix és la tècnica de Pala, sense veure’s modificada la velocitat màxima durant els 35 dispars. La velocitat màxima de la bolla en els dispars a porteria sembla correlacionar de forma significativa, amb la velocitat de llançament de pilota medicinal i amb la prova de velocitat en canvis de direcció durant 25 metres. Els jugadors de categoria professional posseeixen, en general, majors nivells d’equilibri i que existeix una relació directa entre el mateix i disparar la bolla a major velocitat.
dc.descriptionEl hockey sobre patines es un deporte colectivo de colaboración y oposición en el que el objetivo principal es marcar en la portería contraria. Para ello, se utilizarán distintas técnicas de disparo: Pala y Cuchara. Los objetivos de esta tesis doctoral son contextualizar y describir la utilidad del disparo de Pala en el hockey sobre patines, y analizar los factores que influyen en la velocidad de la bola durante su realización. Los resultados de este trabajo sugieren que la técnica más utilizada y la que mayor velocidad de disparo alcanza es la técnica de Pala, no viendo modificada su velocidad máxima a lo largo de 35 disparos. La velocidad máxima de la bola en los disparos a portería parece correlacionar, de forma significativa, con la velocidad de lanzamiento de balón medicinal y con la prueba de velocidad con cambios de dirección de 25 metros. Los jugadores de categoría profesional poseen en general mayores niveles de equilibrio y que existe una relación directa entre éste y disparar la bola a mayor velocidad.
dc.descriptionRoller hockey is a collective sport of collaboration and opposition in which the main objective is to score in the opposite goal. For this, different shooting techniques will be used: Pala and Cuchara . The objectives of this doctoral thesis are to contextualize and describe the utility of the Pala shot in roller hockey, and to analyze the factors that influence the speed of the ball during its execution. The results of this work suggest that the most used technique and the one with the highest shooting speed is the Pala technique, without any modifications in the maximum speed during 35 shots. The maximum velocity of the ball in the goal shots seems to correlate, significantly, with the throwing speed of the medical ball and with the test of speed with changes of direction in 25 meters. In addition, it seems that professional players generally have higher levels of balance and there is a direct relationship between the balance and shot the ball at a higher speed.
dc.formatapplication/pdf
dc.format323 p.
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/406039
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectHoquei patins
dc.subjectVelocitat de la bolla
dc.subjectProves de valoració física
dc.subjectHockey patines
dc.subjectVelocidad de la bola
dc.subjectPruebas de valoración física
dc.subjectRoller hockey
dc.subjectBall speed
dc.subjectPhysical fitness tests
dc.subjectEducació Física i Esportiva
dc.subject79
dc.titleEl hockey sobre patines: variables del rendimiento en el disparo a portería
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
Files
Collections