El erotismo en la primera producción literaria de Ana Rossetti (1980-1991)

dc.contributorNaval, María Ángeles
dc.contributorGarcía, Miguel Ángel
dc.contributorSuïls, Jordi
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica
dc.creatorMedina Puerta, Carmen
dc.date.accessioned2022-04-12T09:50:24Z
dc.date.available2022-04-12T09:50:24Z
dc.date.issued2022-03-07
dc.descriptionLa present tesi doctoral estudia la representació de l'erotisme en la producció d'Ana Rossetti (San Fernando, 1950). Concretament, se centra en el corpus format pels Los devaneos de Erato (1980), Indicios vehementes (1985), Devocionario (1986), Plumas de España (1988), Yesterday (1988) i Alevosías (1991). Aquesta delimitació ve imposada per la decisió d'estudiar un fenomen molt concret: l'auge del gènere eròtic que es va produir després de la fi del règim dictatorial. No obstant això, com demostra la producció rossettiana, a l'apogeu de les manifestacions eròtiques i sicalíptiques de les dècades dels anys setanta i vuitanta li va seguir un ràpid declivi. Principalment perquè aquest gènere va deixar de ser nou, però, en certa manera, també pel fet que després de la consolidació del sistema democràtic es van normalitzar els nous costums en matèria sexual. En última instància, aquesta tesi analitza la producció eròtica d'Ana Rossetti a través dels següents eixos temàtics: l'educació sentimental i sexual rebuda durant l'Espanya nacionalcatòlica, l'alliberament sexual en el context de la «Movida madrileña» i els esdeveniments que van propiciar el desencantament democràtic, entre ells, l'aparició del VIH/sida.
dc.descriptionLa presente tesis doctoral estudia la representación del erotismo en la producción de Ana Rossetti (San Fernando, 1950). Concretamente, se centra en el corpus formado por Los devaneos de Erato (1980), Indicios vehementes (1985), Devocionario (1986), Plumas de España (1988), Yesterday (1988) y Alevosías (1991). Esta delimitación viene impuesta por la decisión de estudiar un fenómeno muy concreto: el auge del género erótico que se produjo tras el fin del régimen dictatorial. No obstante, como demuestra la producción rossettiana, al apogeo de las manifestaciones eróticas y sicalípticas de las décadas de los años setenta y ochenta le siguió un rápido declive. Principalmente porque este género dejó de ser novedoso, pero, en cierto modo, también debido a que tras la consolidación del sistema democrático se normalizaron las nuevas costumbres en materia sexual. En última instancia, esta tesis analiza la producción erótica de Ana Rosssetti a través de los siguientes ejes temáticos: la educación sentimental y sexual recibida durante la España nacionalcatólica, la liberación sexual en el contexto de la «Movida madrileña» y los acontecimientos que propiciaron el desencanto democrático, entre ellos, la aparición del VIH/sida.
dc.descriptionThis doctoral thesis studies the representation of eroticism in the work of Ana Rossetti (San Fernando, 1950). Specifically, it focuses on the corpus formed by Los devaneos de Erato (1980), Indicios vehementes (1985), Devocionario (1986), Plumas de España (1988), Yesterday (1988) and Alevosías (1991). This delimitation is imposed by the decision to study a very specific phenomenon: the rise of the erotic genre that took place after the end of the dictatorial regime. However, as Rossetti's production shows, the apogge of the erotic manifestations of the 1970s and 1980s was followed by a rapid decline. Mainly because this genre ceased to be novel, but also because after the consolidation of the democratic system, the new habits in sexual matters were normalised. Ultimately, this thesis analyses Ana Rosssetti's erotic production through the following thematic axes: the sentimental and sexual education received during National Catholic Spain, sexual liberation in the context of the "Movida madrileña" and the events that led to democratic disenchantment, among them, the emergence of HIV/AIDS.
dc.formatapplication/pdf
dc.format401 p.
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/674043
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/83109
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectAna Rossetti
dc.subjectLiteratura eròtica espanyola del segle XX
dc.subjectTransició democràtica espanyola
dc.subjectLiteratura erótica española del siglo XX
dc.subjectTransición democrática española
dc.subjectSpanish erotic literature of the 20th century
dc.subjectSpanish democratic Transition
dc.subjectLiteratura espanyola
dc.subject82
dc.titleEl erotismo en la primera producción literaria de Ana Rossetti (1980-1991)
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
Files
Collections