Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • español 
    • English
    • català
    • español
  • Iniciar sesión
Repositori Obert UdL
Ver ítem 
  •   Inicio
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • Ver ítem
  •   Inicio
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • Ver ítem
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Design and application of emulsion-based delivery systems as carriers of antimicrobials or bioactive compounds into complex food matrices

Thumbnail
Acceder a los documentos
Fecha de publicación
2022-03-30
Autor/a
Molet Rodríguez, Anna
Otros autores/as
Martín Belloso, Olga
Salvia Trujillo, Laura
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Cita recomendada
Molet Rodríguez, Anna. (2022) . Design and application of emulsion-based delivery systems as carriers of antimicrobials or bioactive compounds into complex food matrices. Universitat de Lleida. http://hdl.handle.net/10803/675083.
Impacto


Logo de Web of Science    citaciones en Web of Science

Logo de Scopus    citaciones en Scopus

Logo de Google Académico  Google Académico
Compartir
Exportar a Mendeley
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítem
Les emulsions s'estan postulant com a prometedors sistemes de protecció i alliberament de compostos actius en productes alimentaris per tal de millorar-ne la funcionalitat. No obstant això, l'estabilitat col·loidal i funcionalitat de les emulsions un cop incorporades a aliments, es podria veure alterada a causa de la seva interacció amb les macromolècules que formen els aliments, així com degut a les característiques fisicoquímiques de la matriu alimentària. Per tant, l’objectiu d’aquesta tesi doctoral fou estudiar l’estabilitat col·loidal i funcionalitat d’emulsions portadores de compostos actius abans i després de ser incorporades a aliments i durant el posterior emmagatzematge i digestió gastrointestinal. D’una banda, les emulsions simples oli-aigua es van mantenir estables tant abans com després de ser incorporades als aliments, així com en condicions d’emmagatzematge i digestió gastrointestinal. En canvi, la seva activitat antimicrobiana, digestibilitat lipídica i bioaccessibilitat van dependre tant de composició macromolecular com de la viscositat i microestructura de cada matriu alimentària. D’altra banda, la formació, l’estabilitat col·loidal i la digestibilitat lipídica d’emulsions dobles van dependre principalment de la composició macromolecular de la fase lipídica. Fins i tot, quan es van incorporar a aliments, l'estabilitat col·loidal i la digestibilitat lipídica de les emulsions dobles van ser determinades principalment per la composició de la fase lipídica de l’emulsió i en menor mesura per les característiques de l’aliment. La present investigació representa un avenç per al desenvolupament d’aliments enriquits amb compostos actius mitjançant l’ús d’emulsions.
URI
http://hdl.handle.net/10459.1/83697
Proyectos de investigación europeos
Colecciones
  • Tesis Doctorals [1257]

Contacto | Sugerencias | Aviso legal
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadatos sujetos a 
 

 

Explorar

Todo el repositorioComunidades y coleccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMaterias

Estadísticas

Ver Estadísticas de uso

De interés

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contacto | Sugerencias | Aviso legal
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadatos sujetos a