Aprenent a curar: disseny d’un programa d’educació per la salut sobre coneixements, habilitats i actituds d’atenció urgent en ferides agudes i cremades dirigit a infants de 5è i 6è d’Educació Primària de la ciutat de Lleida

View/ Open
Issue date
2022Author
Colom Pujol, Noel
Suggested citation
Colom Pujol, Noel;
.
(2022)
.
Aprenent a curar: disseny d’un programa d’educació per la salut sobre coneixements, habilitats i actituds d’atenció urgent en ferides agudes i cremades dirigit a infants de 5è i 6è d’Educació Primària de la ciutat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10459.1/83680.
Metadata
Show full item recordAbstract
Antecedents: Les ferides agudes es defineixen com la pèrdua de la integritat la superfície de la pell i es produeixen en un moment precís a causa generalment d’una contusió, esquinçament, tall, mossegada o bé una cremada. La cura d’aquestes permet que s’evitin les infeccions i les complicacions que puguin esdevenir d’una mala praxi. La labor de seguretat i prevenció també és un dels punts claus i on s’hauria de treballar més per tal d’evitar-les. Un dels objectius de la tasca d’infermeria com a professional sanitària és formar a la societat i realitzar diferents programes comunitaris de salut.
Metodologia: Per tal de dissenyar aquest programa d’Educació per la Salut en 8 etapes s’ha utilitzat diferents fonts secundàries per tal d’analitzar la realitat i les necessitats existents. Aquest tindrà una duració total de 10 mesos. Està dirigida a infants de 5è i 6è d’Educació Primària de la ciutat de Lleida. Es duran a terme 4 sessions de 2 hores cada una on s’integraran els diferents conceptes i habilitats. Finalment es realitzarà 1 sessió d’avaluació.
Objectiu: Mitjançant la preparació i implantació d’aquest programa es pretén augmentar el nivell de coneixement, habilitats i actituds sobre la prevenció i la cura de ferides agudes i cremades en infants de la població de Lleida.
Conclusions: “Aprenent a curar” permet que els infants aprenguin a prevenir i tractar ferides lleus, així com a detectar les seves complicacions, elevant el seu nivell de salut. D’igual manera, apropant els continguts escolars a la realitat, promou la seva autonomia i responsabilitat. S’han de tenir en compte les diferents limitacions del projecte i seria convenient poder disposar de més estudis i evidència científica sobre programes i intervencions d’aquesta tipologia.
European research projects
Collections
The following license files are associated with this item: