Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • English 
    • English
    • català
    • español
  • Login
Repositori Obert UdL
View Item 
  •   Home
  • Recerca
  • Hortofructicultura, Botànica i Jardineria
  • Articles publicats (Hortofructicultura, Botànica i Jardineria)
  • View Item
  •   Home
  • Recerca
  • Hortofructicultura, Botànica i Jardineria
  • Articles publicats (Hortofructicultura, Botànica i Jardineria)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

El cultiu de camelina

Thumbnail
View/Open
031877.pdf (3.948Mb)
Issue date
2021
Author
Royo-Esnal, Aritz
Codina-Pascual, N.
Suggested citation
Royo-Esnal, Aritz; Codina-Pascual, N.; . (2021) . El cultiu de camelina. Butlletí extensius.cat, 2021, Butlletí 67 ( setembre). http://hdl.handle.net/10459.1/83533.
Impact


Web of Science logo    citations in Web of Science

Scopus logo    citations in Scopus

Google Scholar logo  Google Scholar
Share
Export to Mendeley
Metadata
Show full item record
Abstract
La camelina (Camelina sativa (L.) Crantz) és un cultiu oleaginós conegut i cultivat des de l'Edat de Bronze que va ser reemplaçat per altres cultius més productius cap al segle XVI. Des de fa uns anys, però, i a causa de la necessitat de trobar cultius alternatius que aportin matèria primera per diversos usos, la camelina ha tornat a sobresortir. A més el seu cultiu presenta un interès per formar part de les rotacions de cultius herbacis de secà. Aquest interès no és en va, ja que, per un costat, l'oli produït per aquesta planta es pot utilitzar amb diferents finalitats, des del consum humà i animal fins a la producció de biodièsel, passant per altres usos industrials com la fabricació de pintures i vernissos o, fins i tot, en la indústria cosmètica. Altrament, el tortó de camelina, ric en proteïna, antioxidants i àcid grassos saludables s'utilitza en l'alimentació de truites i gallines (entre altres bestiars), per enriquir la carn dels primers i els ous dels segons amb omega-3. A més, les llavors tenen un contingut de mucílag d'entre un 7% i un 15%, essent una potencial font d'aquest producte per l'ús medicinal i alimentari.
URI
http://hdl.handle.net/10459.1/83533
Is part of
Butlletí extensius.cat, 2021, Butlletí 67 ( setembre)
European research projects
Collections
  • Articles publicats (Grup de Recerca en Malherbologia i Ecologia Vegetal) [66]
  • Articles publicats (Hortofructicultura, Botànica i Jardineria) [213]

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadata subjected to 
 

 

Browse

All of the repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

D'interès

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadata subjected to