Adherència a la dieta mediterrània dels estudiants de nutrició humana i dietètica de la universitat de Lleida

Ver/ Abrir
Fecha de publicación
2021Autor/a
Pujol García, Andrea
Cita recomendada
Pujol García, Andrea;
.
(2021)
.
Adherència a la dieta mediterrània dels estudiants de nutrició humana i dietètica de la universitat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10459.1/83484.
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
La Dieta Mediterrània és considerada com una de les més saludables que existeixen. Té efectes protectors per a la salut enfront de malalties cardiovasculars i metabòliques.
Objectiu: Determinar el nivell de l’Adherència a la DM dels estudiants de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Lleida.
Material i mètodes: Estudi descriptiu transversal sobre l’adherència a la Dieta Mediterrània utilitzant el Test Kidmed telemàticament. Anàlisi amb el programa SPSS v.18, Chi quadrat i T Student per comparar variables.
Resultats: La població és jove 20,65 ± 2.12 anys. Predomina el sexe femení 80,6%, el 56,5% dels estudiants mengen en família i el 72,6% te normopès, tots els que tenen baix pes són dones. L'Índex Kidmed te una mitjana de 7,48 ± 2,67, que vària de manera significativa segons el curs. Índex Kidmed Primer=4.36 ± 1.74, Kidmed Quart curs 9,20 ± 2,45 (p=0,000).
La Adherència a la Dieta Mediterrània que és baixa-intermèdia als alumnes de primer, és converteix en una Alta Adherència del 80% a quart curs.
Conclusions: Existeix una forta associació (p=0,006)entre la ADM i el curs acadèmic i un clar patró potenciador de la Dieta Mediterrània al Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Lleida.
Proyectos de investigación europeos
Colecciones
El ítem tiene asociados los siguientes ficheros de licencia: