dc.contributor | Cobo Ariño, Marta | |
dc.contributor | Universitat de Lleida. Facultat de Medicina | |
dc.contributor.author | Pérez Guiu, Aida | |
dc.date.accessioned | 2022-06-13T10:30:19Z | |
dc.date.available | 2022-06-13T10:30:19Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10459.1/83481 | |
dc.description.abstract | La sars-covid 19 juntament amb el confinament de la població, ha afectat en molts aspectes de la vida que portem, sobretot de manera psicosocial. Ha obligat a tots els individus a canviar els seus hàbits de manera voluntària o involuntària. Existeixen alguns estudis d’hàbits alimentaris en població en general, però els estudis en pacients amb trastorn mental sever són escassos. L’objectiu principal d’aquest estudi és identificar el patró alimentari i hàbits saludables en pacients amb trastorns mentals severs durant el confinament de la pandèmia de la sars-covid 19. Els participants són persones del Servei de Rehabilitació Comunitària de Lleida, Tàrrega, Balaguer, Mollerussa, Seu d’Urgell i Tremp. S’ha dut a terme un estudi observacional descriptiu transversal prospectiu mitjançant enquestes telemàtiques per l’aplicació Survio. Els participants afirmen portar una alimentació saludable sovint. S’observa que consumeixen fruita diàriament, s’alimenten d’aliments ultra processats diverses vegades al mes, però no acostumen a menjar verdures i hortalisses de manera freqüent. En aquest estudi s’ha observat que els participants porten un estil de vida sedentari i pateixen trastorns de son, per tant no duen un estil de vida saludable
complet. | ca_ES |
dc.description.abstract | La sars-covid 19 junto con el confinamiento de la población, ha afectado en muchos aspectos de la vida que llevamos, sobre todo de manera psicosocial. Ha obligado a todos los individuos a cambiar sus hábitos de manera voluntaria o involuntaria. Existen algunos estudios de hábitos alimentarios en población en general, pero los estudios en pacientes con trastorno mental severo son escasos. El objetivo principal de este estudio es identificar el patrón alimentario y hábitos saludables en pacientes con trastornos mentales severos durante el confinamiento de la pandemia de la sars-covid 19. Los participantes son personas del Servicio de Rehabilitación Comunitaria de Lleida, Tàrrega, Balaguer, Mollerussa, Seu d’Urgell y Tremp. Se ha llevado a cabo un estudio observacional descriptivo transversal prospectivo mediante encuestas telemáticas por la aplicación Survio. Los participantes afirman llevar una alimentación saludable a menudo. Se observa que consumen fruta diariamente, se alimentan de alimentos ultraprocesados varias veces al mes, pero no acostumbran a comer verduras y
hortalizas de manera frecuente. En este estudio se ha observado que los participantes llevan un estilo de vida sedentario y sufren trastornos de sueño, por lo tanto, no llevan un estilo de vida saludable completo. | ca_ES |
dc.description.abstract | The recent Sars Covid 19 together with the world’s population confinement, has directly affected our lives in many aspects, especially in terms of psychosocial fields. It has obligated all the individuals to change their daily habits through a conscious or unconscious way. Many approaches when studying alimentary habits in general worldwide population can be found. Yet, the number of studies focused on patients
with severe mental disorders demonstrates that there is a lack of evidence about their habits. The main aim of this study is to identify the alimentary patron and healthy habits in patients with severe mental disorders through the confinement period caused by the recent appearance of Sars Covid 19. The participants are people of the Rehabilitation Communitarian Service of Lleida, Tàrrega, Balaguer, La Seu d’Urgell and Tremp. An observational descriptive transversal prospective study has been carried out by means of telematic requests in Survio Application. All the participants affirmed to be following a healthy diet. Hence, in the subsequent questions it can be observed that fruit is consumed daily with ultra processed food occasionally. The answers also revealed that they are not frequently eaten vegetables. Based on this view, through this study it can be observed that the participants are following a sedentary way of life and they also suffer from sleep disorders. Therefore, they are not having a completely
healthy way of life. | ca_ES |
dc.format.extent | 49 p. | ca_ES |
dc.language.iso | cat | ca_ES |
dc.rights | cc-by-nc-nd | ca_ES |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Trastorn mental sever | ca_ES |
dc.subject | Sars-covid 19 | ca_ES |
dc.subject | Pandèmia | ca_ES |
dc.subject | Alimentació saludable | ca_ES |
dc.subject | Hàbits saludables | ca_ES |
dc.subject | Trastorno mental severo | ca_ES |
dc.subject | Pandemia | ca_ES |
dc.subject | Alimentación saludable | ca_ES |
dc.subject | Hábitos saludables | ca_ES |
dc.subject | Severe mental disorders | ca_ES |
dc.subject | Pandemic | ca_ES |
dc.subject | Alimentary habits | ca_ES |
dc.subject | Healthy habits | ca_ES |
dc.title | Hàbits alimentaris en pacients amb trastorn mental sever durant la pandèmia del COVID-19 | ca_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | ca_ES |
dc.rights.accessRights | info:eu-repo/semantics/openAccess | ca_ES |