Elaboració d’una guia alimentària per pacients diagnosticats de la síndrome de l’intestí irritable

Visualitza/ Obre
Data de publicació
2021Autor/a
Figueroa Moreno, Clàudia
Altres autors/es
Hernández Jover, Teresa
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Citació recomanada
Figueroa Moreno, Clàudia;
.
(2021)
.
Elaboració d’una guia alimentària per pacients diagnosticats de la síndrome de l’intestí irritable.
http://hdl.handle.net/10459.1/83475.
Metadades
Mostra el registre d'unitat completResum
Actualment no existeix una cura per la síndrome de l’intestí irritable (SII), aquesta es classifica dins dels trastorns funcionals digestius i es manifesta amb dolor abdominal associat a alteracions del ritme deposicional, amb una alta prevalença española (10-15%). Dins de l’abordatge terapèutic trobem els fàrmacs, els hàbits saludables, l’abordatge psicosocial i la dieta. Més del 60% dels pacients presenten un empitjorament dels seus símptomes després dels àpats. Molts d’ells limiten i exclouen aliments de la seva dieta de forma indiscriminada desplaçant aliments bàsics, podent arribar a graus de desnutrició. L’objectiu
principal del treball és elaborar una guia alimentària per pacients diagnosticats de SII. Els objectius secundaris proposats són facilitar una eina de consulta que permeti millorar els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, elaborar menús i receptes de fàcil elaboració i per últim donar a conèixer la importància que tenen elles en millorar la seva salut. Primerament s’ha realitzat la recerca de l’evidència científica sobre el tractament nutricional (PubMed, Elsevier i Cochrane).
Posteriorment s’ha elaborat la guia estructurada en: hàbits alimentaris saludables, dieta d’exclusió baixa en FODMAP i altres dietes d’exclusió. Segons els resultats podem concloure que s’assoleix l’objectiu principal i secundaris del treball.
Projectes de recerca europeus
Col·leccions
Els fitxers de llicència següents estan associats amb aquest element: