Famílies saludables: Creació d’un mòdul adreçat a les famílies que reforça la intervenció de promoció d’hàbits de vida saludables del projecte SISME de prevenció de l’obesitat infantil durant l’etapa d’educació primària

View/ Open
Issue date
2021Author
Camí Garanto, Carla
Other authors
Universitat de Lleida. Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia
Suggested citation
Camí Garanto, Carla;
.
(2021)
.
Famílies saludables: Creació d’un mòdul adreçat a les famílies que reforça la intervenció de promoció d’hàbits de vida saludables del projecte SISME de prevenció de l’obesitat infantil durant l’etapa d’educació primària.
http://hdl.handle.net/10459.1/83443.
Metadata
Show full item recordAbstract
Introducció: l’obesitat infantil és considerada com un dels principals problemes latents de nivell mundial, i les intervencions en EpS adopten un paper important per reduir la incidència d’obesitat.
Objectiu: incrementar l’eficàcia del projecte SISME sobre l’evolució dels hàbits de vida saludables i de l’estat ponderal de la població de 6 a 12 anys, mitjançant la incorporació d’un nou mòdul adreçat a assolir la involucració de les famílies durant el curs acadèmic 2021-2022.
Metodologia: el mòdul de famílies es tracta d’una subintervenció del projecte SISME. Aquest darrer és un tipus de disseny anomenat assaig controlat aleatoritzat, que inclou el grup d’intervenció i el grup control. Els criteris d’inclusió són infants de 6 a 12 anys. La mostra prevista en què es treballarà serà de 5.400 participants, i l’eficàcia de la subintervenció serà avaluada mitjançant la comparació entre el projecte SISME del curs acadèmic 2020-2021 i el del 2021-2022.
Resultats: el disseny de la subintervenció del mòdul de famílies està format per setze reptes distribuïts en les quatre Unitats Didàctiques del projecte SISME, pensades per als infants i el seu entorn familiar. Cada quinze dies es fa arribar un sobre a la unitat familiar, on es planteja un dels reptes. Aquestes activitats tenen un enfocament lúdic i promouen els hàbits de vida saludables a través d’una experimentació pròpia, és a dir, cada família estableix el seu propi ritme i l’adequa a la seva necessitat.
Conclusions: la incorporació del mòdul de famílies enriqueix al projecte SISME i augmenta els coneixements envers els hàbits de vida saludables, tant dels infants com de les famílies.
European research projects
Collections
The following license files are associated with this item: