Efectivitat de la rehabilitació de la Covid-19 mitjançant la fisioteràpia respiratòria i tècniques de Pranayama vers la rehabilitació convencional

View/ Open
Issue date
2021Author
Ramoneda i Segura, Mireia
Suggested citation
Ramoneda i Segura, Mireia;
.
(2021)
.
Efectivitat de la rehabilitació de la Covid-19 mitjançant la fisioteràpia respiratòria i tècniques de Pranayama vers la rehabilitació convencional.
http://hdl.handle.net/10459.1/83430.
Metadata
Show full item recordAbstract
Pregunta clínica d’investigació: És efectiva la rehabilitació en fisioteràpia respiratòria amb la pràctica del Ioga, per l’augment de la saturació d’oxigen i funcionalitat dels pacients d’entre 45-65 anys ingressats a l’UCI per Covid-19, en comparació amb el tractament convencional de fisioteràpia respiratòria?
Objectiu: Comparar l’efectivitat de la recuperació de la Covid-19 amb tècniques específiques de Ioga afegit a la rehabilitació respiratòria convencional, pel que fa la millora de la saturació d’oxigen i el grau de funcionalitat, respecte la rehabilitació respiratòria convencional, en pacient d’UCI amb Covid-19 de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
Metodologia: assaig clínic aleatoritzat pilot, a simple cec amb una duració de 19 mesos. La mostra la formaran pacients amb Covid-19 d’entre 45-65 anys de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Els pacients es distribuiran en dos grups, un control i un experimental mitjançant la tècnica d’aleatorització de bloc balancejats. Els participants del grup control realitzaran la rehabilitació en fisioteràpia respiratòria convencional mentre que el grup experimental ho complementaran amb tècniques especifiques del
Ioga. La intervenció tindrà una durada de 2 mesos amb sessions diàries i quatre valoracions (inicial, mitja, final i una al mes de la finalització) sobre les variables: fatiga, saturació d’oxigen, freqüència cardíaca, activitat vida diària i rang de moviment articular.
European research projects
The following license files are associated with this item: