Des del meu objectiu: Programa socieducatiu per a jovés en procés de reunificació familiar en el marc de la protenció a la infàcia i l’adolescència

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Aritzeta Solé, Carlota
Other authors
Balsells, M. ÀngelsBalsells, M. Àngels - ORCID ID
Impact
Export
Share
cc-by-nc-nd (c) Carlota Aritzeta Solé, 2021
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Els objectius generals d’aquest treball són els següents: aprofundir en la temàtica de la reunificació familiar, elaborar un recurs professionalitzador diferent a tots els existents i incorporar noves metodologies en la intervenció socioeducativa. Així doncs, s’ha dissenyat un programa socioeducatiu amb la finalitat de brindar suport/acompanyament individualitzat a joves (de 14 a 18 anys) que hagin viscut un procés de reunificació familiar i es trobin a la fase de retorn. Per tant, pretén afavorir la vivència positiva del retorn a casa d’aquests joves, des de la resiliència i l’empoderament, motivant-los a la desenvolupar un procés de reflexió/anàlisi vers la seva pròpia realitat. El programa consta de dos recursos: un dossier d’activitats (adreçat als joves) i una guia per la dinamització de les sessions de tutoria (adreçada als referents). El programa es basa en tres eixos metodològics concrets: les arts visuals com a recurs afavoridor de l’aprenentatge (mètode Photovoice), la perspectiva del desenvolupament positiu en l’adolescència i la temàtica de la reunificació familiar.
Note
Treball guanyador en la Convocatòria 2018-2019 dels Premis Càtedra d'Educació i Adolescència de la UdL. Treball de Fi de Grau 2018/2019. Tutora: Maria Àngels Balsells Bailón (Universitat de Lleida)
Citation
DOI
Journal or Serie