Aigua i producció d'aliments. Per què els cultius necessiten aigua?

View/ Open
Issue date
2021-06-30Suggested citation
Girona, Joan;
Villar Mir, Josep Ma.;
.
(2021)
.
Aigua i producció d'aliments. Per què els cultius necessiten aigua?.
Quaderns Agraris, 2021, núm. 50, p. 59-85.
https://doi.org/10.2436/20.1503.01.123.
Metadata
Show full item recordAbstract
Aquest article explica el paper de l'aigua en el comportament general de les plantes i, en concret, la seva rellevància en l'agricultura, amb l'objectiu que els lectors, no especialitzats en aspectes fisiològics, entenguin la importància del recurs de l'aigua en la producció d'aliments i béns. Per a fer-ho, s'analitzen els conceptes més rellevants que governen el funcionament de l'aigua a la planta i la relació amb els processos més lligats a la producció (fotosíntesi i creixement vegetatiu). Per a il·lustrar aquests conceptes es presenten alguns exemples agronòmics relacionats amb la sensibilitat estacional al dèficit hídric, l'eficiència en l'ús de l'aigua o la dependència de la producció d'aliments a la disponibilitat d'aigua.
Is part of
Quaderns Agraris, 2021, núm. 50, p. 59-85European research projects
Collections
The following license files are associated with this item: