Show simple item record

dc.contributorLecube Torelló, Albert
dc.contributorPamplona Gras, Reinald
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Medicina Experimental
dc.creatorGutiérrez Carrasquilla, Liliana
dc.date.accessioned2021-09-30T10:07:40Z
dc.date.available2021-09-30T10:07:40Z
dc.date.issued2021-01-20
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/671386
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/71947
dc.descriptionL'impacte negatiu de la diabetis mellitus (DM) tipus 2 sobre la funció pulmonar i la respiració durant el període de son ha adquirit un progressiu interès durant l'última dècada. De forma paral·lela segueixen sorgint noves preguntes a les que el treball realitzat al llarg d'aquesta Tesi Doctoral intentarà donar resposta: 1.- Què passa amb la funció pulmonar en la prediabetis, una situació entre la normalitat del metabolisme hidrocarbonat i la pròpia DM tipus 2 ? 2.- Quin impacte exerceix el principal pilar de tractament en la DM tipus 2, l'adopció d'uns hàbits nutricionals i un estil de vida saludable, sobre la funció pulmonar? 3.- Com afecta a mig termini la millora del control glucèmic a la funció pulmonar? 4.- Quin efecte té la millora del control glucèmic sobre la respiració nocturna dels pacients amb DM tipus 2 amb síndrome d'apnees de la son?.
dc.descriptionEl impacto negativo de la diabetes mellitus (DM) tipo 2 sobre la función pulmonar y la respiración durante el sueño ha adquirido un progresivo interés durante la última década. De forma paralela siguen surgiendo nuevas preguntas a las que el trabajo realizado a lo largo de esta Tesis Doctoral intentará dar respuesta: 1.- ¿Qué ocurre con la función pulmonar en la prediabetes, una situación entre la normalidad del metabolismo hidrocarbonado y la propia DM tipo 2? 2.- ¿Qué impacto ejerce el principal pilar de tratamiento en la DM tipo 2, la adopción de unos hábitos nutricionales y un estilo de vida saludable, sobre la función pulmonar? 3.-¿Cómo afecta a medio plazo la mejoría del control glucémico sobre la función pulmonar? 4.-¿Qué efecto tiene la mejoría del control glucémico sobre la respiración nocturna de los pacientes con DM tipo 2 con síndrome de apneas del sueño?
dc.descriptionThe negative impact of type 2 diabetes mellitus (DM) on pulmonary function and nocturnal sleep breathing has acquired growing interest during the last decade. Furthermore, new questions continue to arise, and therefore this Doctoral Thesis will try to answer the following: 1.- What happens to pulmonary function in the prediabetes stage, a metabolic situation between a normal hydrocarbon metabolism and type 2 DM? 2.- What impact does the main treatment of type 2 DM - adopting good nutritional habits and a healthy lifestyle-have on pulmonary function? 3.- How does the improvement of glycemic control affects pulmonary function in the short term? 4.- What effect does the improvement of glycemic control have on sleep breathing for patients with type 2 DM?.
dc.formatapplication/pdf
dc.format207 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectDiabetis tipus 2
dc.subjectFunció pulmonar i respiració nocturna
dc.subjectControl glucèmic
dc.subjectDiabetes tipo 2
dc.subjectFunción pulmonar y respiración nocturna
dc.subjectControl glucémico
dc.subjectType 2 diabetes
dc.subjectLung function and sleep breathing
dc.subjectGlycemic control
dc.subjectMedicina
dc.subject616.4
dc.titleDiabetes, función pulmonar y respiración durante el sueño. ¿Qué ocurre en la prediabetes y cuál es el impacto de la dieta, el ejercicio y la mejora del control glucémico?
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record