Alternatives for the redesign of beef cattle production: dietary protein, forage intake and feed efficiency

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021-07-22
Authors
Costa-Roura, Sandra
Other authors
Villalba Mata, DanielVillalba Mata, Daniel - ORCID ID
Balcells Terés, JoaquimBalcells Terés, Joaquim - ORCID ID
Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal
Impact
Export
Share
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
La present tesi ha servit per avaluar estratègies per tal de redissenyar els sistemes d’engreix intensiu de vedells, amb l’objectiu de millorar-ne els resultats econòmics i disminuir-ne l’impacte mediambiental. A més, se n’ha determinat el vincle amb la microbiota ruminal, fent èmfasi en el concepte de rusticitat. Les estratègies testades van ser: la reducció del contingut de proteïna bruta de la dieta del 14 % al 12 % (sobre matèria seca); la substitució de la palla de cereal per un farratge de més qualitat (fenolatge de civada o de veça); i la millora de l’eficiència alimentària dels animals. Es va observar que les tres estratègies estudiades tenen efectes sobre els resultats productius, la ingestió d’aliment, les característiques de la fermentació ruminal i la composició i interaccions de la microbiota ruminal; concloent que són estratègies viables per tal de redissenyar el sistema d’engreix intensiu de vedells.
Citation
DOI
Journal or Serie
Collections