Alternatives for the redesign of beef cattle production: dietary protein, forage intake and feed efficiency
Issue date
2021-07-22Author
Costa-Roura, Sandra
Other authors
Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal
Suggested citation
Costa-Roura, Sandra.
(2021)
.
Alternatives for the redesign of beef cattle production: dietary protein, forage intake and feed efficiency.
Universitat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10803/672376.
Metadata
Show full item recordLa present tesi ha servit per avaluar estratègies per tal de redissenyar els sistemes d’engreix intensiu de vedells, amb l’objectiu de millorar-ne els resultats econòmics i disminuir-ne l’impacte mediambiental. A més, se n’ha determinat el vincle amb la microbiota ruminal, fent èmfasi en el concepte de rusticitat. Les estratègies testades van ser: la reducció del contingut de proteïna bruta de la dieta del 14 % al 12 % (sobre matèria seca); la substitució de la palla de cereal per un farratge de més qualitat (fenolatge de civada o de veça); i la millora de l’eficiència alimentària dels animals. Es va observar que les tres estratègies estudiades tenen efectes sobre els resultats productius, la ingestió d’aliment, les característiques de la fermentació ruminal i la composició i interaccions de la microbiota ruminal; concloent que són estratègies viables per tal de redissenyar el sistema d’engreix intensiu de vedells.
European research projects
Collections
- Tesis Doctorals [1319]