Evaluation of compositional changes in pecan nuts during storage and the use of pulsed electric fields as an aid to enhance oil extraction yield

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021-02-19
Authors
Rábago Panduro, Lourdes Melisa
Other authors
Martín Belloso, OlgaMartín Belloso, Olga - ORCID ID
Welti-Chanes, Jorge
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Impact
Export
Share
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Les nous pacanes són una font important d’àcids grassos mono- i poliinsaturats, fitosterols, tocoferols i compostos fenòlics. La tecnologia de polsos elèctrics (PE) s’està aplicant com a pretractament per millorar l’extracció d’oli de diferents llavors augmentant el rendiment d’extracció d’oli (REO). Aquesta tesi va demostrar que compostos fenòlics i capacitat antioxidant de les nous pacanes tenen molta relació amb l'assecat i temps d'emmagatzematge, evidenciant el seu impacte en les seves propietats funcionals. Pel que fa al tractament amb PE, la immersió de les nous en aigua per a l'aplicació de PE va disminuir el contingut inicial d'oli tant en les nous fresques com seques, demostrant que cal tenir en compte l'oli extret en l'aigua de remull. A més, l'efectivitat de la tecnologia de PE va ser depenent de la nou pacana utilitzada incrementant el REATOTAL a nou fresca però no en nou seca.
Citation
URI
DOI
Journal or Serie
Collections