Show simple item record

dc.contributorLlonch Molina, Nayra
dc.contributorSelfa Sastre, Moisés
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Didàctiques Específiques
dc.creatorParisi-Moreno, Verónica
dc.date.accessioned2021-05-28T06:39:54Z
dc.date.available2021-05-28T06:39:54Z
dc.date.issued2021-04-06
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/671730
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/71323
dc.descriptionLa competència informacional, que és un objectiu fonamental des de les primeres etapes educatives, es vincula a la lectura de fonts d’informació escrita i a la biblioteca escolar. Ara bé, és possible que aquests no siguin els recursos més adequats quan la competència lectora encara no ha estat plenament adquirida. En canvi, les fonts d’informació material proporcionen informació independentment de si l’alumnat sap llegir fonts escrites. Per tant, aquesta tesi es centra en el potencial de la lectura d'objectes a fi de garantir una sòlida adquisició de la competència informacional en l'alumnat d'educació infantil i primària. Sota aquest objectiu, es tracta d'establir un vincle entre la competència informacional i les fonts d'informació material. Com a resultat, es recupera el concepte de museu escolar com a recurs didàctic i s’estableixen les bases per a la incorporació d'un espai compartit entre la biblioteca escolar i el museu escolar.
dc.descriptionLa competencia informacional, que es un objetivo fundamental desde las primeras etapas educativas, se vincula a la lectura de fuentes de información escrita y a la biblioteca escolar. Ahora bien, es posible que estos no sean los recursos más adecuados cuando la competencia lectora aún no ha sido plenamente adquirida. En cambio, las fuentes de información material proporcionan información independientemente de si el alumnado sabe leer fuentes escritas. Por lo tanto, esta investigación se centra en el potencial de la lectura de objetos a fin de garantizar una sólida adquisición de la competencia informacional en el alumnado de educación infantil y primaria. Bajo este objetivo, se trata de establecer un vínculo entre la competencia informacional y las fuentes de información material. De este modo, se recupera el concepto de museo escolar como recurso didáctico y se establecen las bases para la incorporación de un espacio compartido entre la biblioteca escolar y el museo escolar.
dc.descriptionInformation literacy, a key objective from early childhood education, is linked to the school library and reading written sources of information. However, these may not be the most appropriate resources when reading skills have not been fully acquired yet. In contrast, material information sources provide information regardless of whether students can read written sources. Therefore, this research focuses on the potential of reading objects to guarantee a solid acquisition of information literacy in early childhood education. As a consequence, we establish a link between information literacy and material sources of information. We also propose to reintroduce school museums as a didactic resource in formal education and create a shared space between the school library and the school museum.
dc.formatapplication/pdf
dc.format374 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectCompetència informacional
dc.subjectBiblioteca escolar
dc.subjectMuseu escolar
dc.subjectCompetencia informacional
dc.subjectMuseo escolar
dc.subjectInformation literacy
dc.subjectSchool library
dc.subjectSchool museum
dc.subjectDidàctica i Organització Escolar
dc.subject37
dc.titleEl museo escolar y la biblioteca escolar. Recursos para desarrollar la competencia informacional en educación infantil y educación primaria
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record