Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • English 
    • English
    • català
    • español
  • Login
Repositori Obert UdL
View Item 
  •   Home
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • View Item
  •   Home
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Red-fleshed apple as novel anthocyanin-biofortified food: Effect of food processing on the (poly)phenolic composition, bioavailability assessment and cardiometabolic effects of anthocyanins

Thumbnail
Access to documents
Issue date
2021-01-27
Author
Yuste, Silvia
Other authors
Rubió Piqué, Laura
Ludwig, Iziar A.
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Suggested citation
Yuste, Silvia. (2021) . Red-fleshed apple as novel anthocyanin-biofortified food: Effect of food processing on the (poly)phenolic composition, bioavailability assessment and cardiometabolic effects of anthocyanins. Universitat de Lleida. http://hdl.handle.net/10803/671437.
Impact

Web of Science logo    citations in Web of Science

Scopus logo    citations in Scopus

Google Scholar logo  Google Scholar
Share
Export to Mendeley
Metadata
Show full item record
La millora d'aliments tradicionals mitjançant la biofortificación amb compostos saludables ha aparegut com una possible estratègia per prevenir malalties cardiovasculars. En aquesta Tesi s'ha estudiat el potencial d'una nova varietat de poma de polpa vermella biofortificada amb antocians i obtinguda per mètodes de creuament tradicionals. Primerament es va avaluar l'impacte de diferents tecnologies de processament tèrmic i no tèrmic en el contingut de (poli)fenols i en la seva biodisponibilitat, per al desenvolupament d’un snack de poma, resultant l'snack liofilitzat el producte òptim. Un estudi postprandial realitzat amb humans va mostrar que els (poli)fenols de la poma es metabolitzen extensament, i de tots els metabòlits detectats, la floretina glucurònid, la cianidina-3-O-galactòsid i la peonidina-3-O-galactòsid, es van definir com a biomarcadors de consum. En un estudi preliminar amb rates Wistar hipercolesterolèmiques, es van observar efectes cardiometabòlics a través de la reducció del gruix aòrtic i una millora de la funció renal després de la ingesta de poma vermella. Aquests efectes van ser diferents entre mascles i femelles, el que podria estar relacionat amb diferències en la biodisponibilitat dels (poli)fenols de la poma depenent del sexe.
European research projects
Collections
  • Tesis Doctorals [1320]

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2023 BiD. Universitat de Lleida
Metadata subjected to 
 

 

Browse

All of the repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

D'interès

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2023 BiD. Universitat de Lleida
Metadata subjected to