Show simple item record

dc.contributorRecasens i Guinjuan, Jordi
dc.contributorRoyo-Esnal, Aritz
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Hortofructicultura, Botànica i Jardineria
dc.creatorValencia Gredilla, Francisco
dc.date.accessioned2021-04-09T10:24:53Z
dc.date.available2021-04-09T10:24:53Z
dc.date.issued2020-06-23
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/669655
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/70967
dc.descriptionL'evolució cap a una agricultura més compromesa amb el medi ambient ha possibilitat, en viña, el trànsit cap a tècniques de manteniment del sòl més sostenibles, com són les cobertes vegetals. En aquest context es planteja el treball que constitueix la present tesi doctoral, els objectius de la qual són: a) estudiar la validesa de diferents tipus de maneig d'una coberta vegetal així com de les diferents espècies sembrades com a coberta, sobre la comunitat de males herbes presents en una vinya, especialment enfront Cynodon dactylon (L.) Pers.; b) estudiar el comportament germinatiu de Conyza bonariensis (L.) Cronquist; i c) estudiar el potencial fitotòxic de dotze espècies que es poden utilitzar com a coberta i/o encoixinat vegetal enfront de C. bonariensis, Aster squamatus (Spreng.) Hieron i Bassia scoparia (L.) A. J. Els resultats, en conjunt, verifiquen la capacitat de les cobertes vegetals per a controlar males herbes problemàtiques, contribuint a la implementació de manejos integrats més complets.
dc.descriptionLa evolución hacia una agricultura más comprometida con el medio ambiente ha posibilitado, en viñedos, el tránsito hacia técnicas de mantenimiento del suelo más sostenibles, como son las cubiertas vegetales. En este contexto, se plantea el trabajo que constituye la presente tesis doctoral, cuyos objetivos son: a) estudiar la influencia de distintos manejos de una cubierta vegetal así como de las distintas especies sembradas como cubierta, sobre la comunidad de malas hierbas presentes en un viñedo, especialmente frente a Cynodon dactylon (L.) Pers.; b) estudiar el comportamiento germinativo de Conyza bonariensis (L.) Cronquist; y c) estudiar el potencial fitotóxico de doce especies que se pueden utilizar como cubierta y/o acolchado vegetal frente a C. bonariensis, Aster squamatus (Spreng.) Hieron y Bassia scoparia (L.) A. J. Los resultados, en conjunto, verifican la capacidad de las cubiertas vegetales para controlar malas hierbas problemáticas, contribuyendo a la implementación de manejos integrados más completos.
dc.descriptionThe evolution of agriculture committed with the environment has enabled a transition, in vineyards, towards more sustainable techniques for soil maintenance, such as ground vegetation covers. In this context, the objectives of the work that constitutes the present doctoral thesis are: a) to study the validity of different ground vegetation covers and the species used for these, for the control of the weed community present in a vineyard, and especially against Cynodon dactylon (L.) Pers.; b) to study the germination behaviour of Conyza bonariensis (L.) Cronquist; and c) to study the phytotoxic potential of twelve species that can be implemented as cover crops and/or mulching against C. bonariensis, Aster squamatus (Spreng.) Hieron, and Bassia scoparia (L.) A. J. The results, taken together, verify the capacity of the ground vegetation covers in controlling problematic weeds, contributing to the implementation of more complete integrated management systems.
dc.formatapplication/pdf
dc.format211
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectManeig integrat de males herbes
dc.subjectCobertes vegetals
dc.subjectVinya
dc.subjectManejo integrado de malas hierbas
dc.subjectCubiertas vegetales
dc.subjectViña
dc.subjectIntegrated Weed Management
dc.subjectGround vegetation covers
dc.subjectVineyard
dc.subjectEnginyeria Agroforestal
dc.subject634
dc.titleGround vegetation covers as a tool for weed management in vineyards
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record