Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • español 
    • English
    • català
    • español
  • Iniciar sesión
Repositori Obert UdL
Ver ítem 
  •   Inicio
  • Recerca
  • Ciència Animal
  • Comunicacions a congressos (Ciència Animal)
  • Ver ítem
  •   Inicio
  • Recerca
  • Ciència Animal
  • Comunicacions a congressos (Ciència Animal)
  • Ver ítem
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Optimización de los procesos de co-digestión anaerobia de purín de cerdo a partir de subproductos agrícolas como co-sustratos y heces de vacuno como co-inóculo

Thumbnail
Ver/Abrir
018484.pdf (83.56Kb)
Fecha de publicación
2011
Autor/a
Morazán Nuñez, Henris Jobany
Seradj, Ahmad Reza
Hermida, B.
Álvarez Rodríguez, Javier
Babot Gaspa, Daniel
Balcells Terés, Joaquim
Cita recomendada
Morazán Nuñez, Henris Jobany; Seradj, Ahmad Reza; Hermida, B.; Álvarez Rodríguez, Javier; Babot Gaspa, Daniel; Balcells Terés, Joaquim; . (2011) . Optimización de los procesos de co-digestión anaerobia de purín de cerdo a partir de subproductos agrícolas como co-sustratos y heces de vacuno como co-inóculo. 41 Jornadas de Estudio : XIV Jornadas sobre Producción Animal : 17 y 18 de mayo de 2011, Zaragoza, tomo I, p. 46-48. Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario. http://hdl.handle.net/10459.1/70438.
Impacto


Logo de Web of Science    citaciones en Web of Science

Logo de Scopus    citaciones en Scopus

Logo de Google Académico  Google Académico
Compartir
Exportar a Mendeley
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítem
Resumen
Anaerobic fermentation of the slurry allows for, i) Taking advantage of waste energy and ii) Reduce the emission of harmful (NH3) and greenhouse gases (e.g. CH4 and N2O). Generation of pig slurry, in those areas with a high concentration of pig farms (e.g. Catalonia and Aragon), became an environmental problem but also constitute abundant resource for energy-recycling. The slurry potential as a substrate for anaerobic fermentation is low, however this performance can be improved by synergic combination with other substrate as agro-industrial by-products. The objective of the present assay was to study the in vitro potential of some local by-products (i.e. wheat straw, apple pulp and sugar beet pulp) as a co-substrate and ruminant faeces as co-inoculum to optimize CH4 under anaerobic fermentation. The use of referred co-substrates improved significantly biogas and CH4 production although a negative relationship between methane production and slurry dilution was detected (4 and 6% vs. 2% slurry DM, P <0.05).
URI
http://hdl.handle.net/10459.1/70438
Es parte de
41 Jornadas de Estudio : XIV Jornadas sobre Producción Animal : 17 y 18 de mayo de 2011, Zaragoza, tomo I, p. 46-48
Proyectos de investigación europeos
Colecciones
  • Comunicacions a congressos (Ciència Animal) [35]
  • Publicacions de projectes de recerca del Plan Nacional [2954]

Contacto | Sugerencias | Aviso legal
© 2023 BiD. Universitat de Lleida
Metadatos sujetos a 
 

 

Explorar

Todo el repositorioComunidades y coleccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMaterias

Estadísticas

Ver Estadísticas de uso

De interés

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contacto | Sugerencias | Aviso legal
© 2023 BiD. Universitat de Lleida
Metadatos sujetos a