Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • català 
    • English
    • català
    • español
  • Inicia la sessió
Repositori Obert UdL
Visualitza l'element 
  •   Inici
  • Recerca
  • Ciència Animal
  • Comunicacions a congressos (Ciència Animal)
  • Visualitza l'element
  •   Inici
  • Recerca
  • Ciència Animal
  • Comunicacions a congressos (Ciència Animal)
  • Visualitza l'element
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Optimización de los procesos de co-digestión anaerobia de purín de cerdo a partir de subproductos agrícolas como co-sustratos y heces de vacuno como co-inóculo

Thumbnail
Visualitza/Obre
018484.pdf (83.56Kb)
Data de publicació
2011
Autor/a
Morazán Nuñez, Henris Jobany
Seradj, Ahmad Reza
Hermida, B.
Álvarez Rodríguez, Javier
Babot Gaspa, Daniel
Balcells Terés, Joaquim
Citació recomanada
Morazán Nuñez, Henris Jobany; Seradj, Ahmad Reza; Hermida, B.; Álvarez Rodríguez, Javier; Babot Gaspa, Daniel; Balcells Terés, Joaquim; . (2011) . Optimización de los procesos de co-digestión anaerobia de purín de cerdo a partir de subproductos agrícolas como co-sustratos y heces de vacuno como co-inóculo. 41 Jornadas de Estudio : XIV Jornadas sobre Producción Animal : 17 y 18 de mayo de 2011, Zaragoza, tomo I, p. 46-48. Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario. http://hdl.handle.net/10459.1/70438.
Impacte


Logo de Web of Science    citacions a Web of Science

Logo d'Scopus    citacions a Scopus

Logo de Google Acadèmic  Google Acadèmic
Compartir
Exportar a Mendeley
Metadades
Mostra el registre d'unitat complet
Resum
Anaerobic fermentation of the slurry allows for, i) Taking advantage of waste energy and ii) Reduce the emission of harmful (NH3) and greenhouse gases (e.g. CH4 and N2O). Generation of pig slurry, in those areas with a high concentration of pig farms (e.g. Catalonia and Aragon), became an environmental problem but also constitute abundant resource for energy-recycling. The slurry potential as a substrate for anaerobic fermentation is low, however this performance can be improved by synergic combination with other substrate as agro-industrial by-products. The objective of the present assay was to study the in vitro potential of some local by-products (i.e. wheat straw, apple pulp and sugar beet pulp) as a co-substrate and ruminant faeces as co-inoculum to optimize CH4 under anaerobic fermentation. The use of referred co-substrates improved significantly biogas and CH4 production although a negative relationship between methane production and slurry dilution was detected (4 and 6% vs. 2% slurry DM, P <0.05).
URI
http://hdl.handle.net/10459.1/70438
És part de
41 Jornadas de Estudio : XIV Jornadas sobre Producción Animal : 17 y 18 de mayo de 2011, Zaragoza, tomo I, p. 46-48
Projectes de recerca europeus
Col·leccions
  • Comunicacions a congressos (Ciència Animal) [35]
  • Publicacions de projectes de recerca del Plan Nacional [2954]

Contacteu amb nosaltres | Envia comentaris | Avís legal
© 2023 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a 
 

 

Explora

Tot el repositoriComunitats i col·leccionsPer data d'edicióAutorsTítolsMatèriesAquesta col·leccióPer data d'edicióAutorsTítolsMatèries

Estadístiques

Veure estadístiques d'ús

D'interès

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contacteu amb nosaltres | Envia comentaris | Avís legal
© 2023 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a