Efectivitat del treball de flexió dorsal del turmell per a la prevenció de la recidiva d’esquinç de turmell en bàsquet: assaig clínic aleatoritzat

View/ Open
Issue date
2020Author
Garcia Arrufat, Laura
Other authors
Bonet Ordériz, Anna
Universitat de Lleida. Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia
Suggested citation
Garcia Arrufat, Laura;
.
(2020)
.
Efectivitat del treball de flexió dorsal del turmell per a la prevenció de la recidiva d’esquinç de turmell en bàsquet: assaig clínic aleatoritzat.
http://hdl.handle.net/10459.1/69202.
Metadata
Show full item recordAbstract
Pregunta d’investigació: és efectiu el treball de flexió dorsal de turmell afegit al propioceptiu per a la disminució de les recidives en comparació amb el propioceptiu aïllat en esquinços de grau I i II en jugadors i jugadores de bàsquet?
Objectiu: avaluar l’efectivitat del protocol combinat de treball propioceptiu i treball de flexió dorsal de turmell en comparació amb el propioceptiu aïllat, per a la disminució del risc de recidiva d’esquinç de turmell en jugadors de bàsquet.
Metodologia: Disseny de l’estudi: assaig clínic aleatoritzat doble cec en jugadors de bàsquet que han estat rehabilitats d’un esquinç de grau I o II de turmell. Mostra: els participants són jugadors de bàsquet federat de més de 12 anys que hagin completat la rehabilitació i tinguin l’alta mèdica en els dos darrers mesos previs a l’inici de la intervenció. Aleatorització: els participants són distribuïts de forma aleatòria simple en dos grups: grup control i experimental. Intervenció: tindrà una durada de 8 setmanes i es realitzarà una sessió diària de 20 minuts de dilluns a divendres. El grup control durà a terme un treball d’exercicis propioceptius, i l’experimental, a més a més del propioceptiu, durà a terme 5 minuts de treball de dorsiflexió (estiraments i exercici capsular). Recollida de dades: s’usaran principalment el test de SEBT (Star Excursion Balance Test) per avaluar el control motor i l’App MyROM per mesurar l’angle de dorsiflexió del turmell. També s’usarà l’Eva (Escala Visual Analògica) per valorar el dolor, i un registre de recidiva i funció. Calendari i avaluacions: l’estudi tindrà una durada de 20 mesos. Les avaluacions es faran prèviament a la intervenció (SEBT, dorsiflexió, EVA), a diari (EVA), a la finalització de la intervenció (SEBT, dorsiflexió) i durant el seguiment posterior de 12 mesos (registre de recidiva i funció).
European research projects
The following license files are associated with this item: