Recent Submissions

  • Sistemes agroalimentaris: agricultura, ramaderia i pesca 

    Sebastià, Ma. T.; Plaixats i Boixadera, Josefina; Lloveras Vilamanyà, Jaume; Girona i Gomís, Joan; Caiola, Nuno; Savé i Montserrat, Robert (Generalitat de CatalunyaInstitut d'Estudis Catalans, 2016)
    El sector agropecuari català és plenament conscient del canvi climàtic i del canvi global, i ja fa temps que ha iniciat polítiques i actuacions de mitigació i d’adaptació a aquests canvis. Parteix de l’adaptació de l’agronomia ...
  • Balanç de carboni: els embornals a Catalunya 

    Vayreda, Jordi; Retana, Javier; Savé i Montserrat, Robert; Funes, Inmaculada; Sebastià, Ma. T.; Calvo, Eva; Catalán i Aguilà, Jordi; Batalla Mercadé, Meritxell (Generalitat de CatalunyaInstitut d'Estudis Catalans, 2016)
    En aquest capítol es determinen els estocs i els embornals de carboni (C) dels diferents sistemes terrestres i marins. El bosc és el sistema terrestre que manté en estoc més quantitat de carboni per hectàrea, 149,5 Mg C ...
  • European wilderness in a time of farmland abandonment 

    Ceaușu, Silvia; Carver, Steve; Verburg, Peter H.; Kuechly, Helga U.; Hölker, Franz; Brotons, Lluís; Pereira, Henrique M. (Springer Open, 2015-05-05)
    Wilderness is a multidimensional concept that has evolved from an aesthetic idea to a science-based conservation approach. We analyze here several subjective and ecological dimensions of wilderness in Europe: human access ...
  • Are soil carbon stocks in mountain grasslands compromised by land-use changes? 

    Garcia-Pausas, Jordi; Romanyà i Socoró, Joan; Montané, Francesc; Rios, Ana I.; Taull, Marc; Rovira, Pere; Casals, Pere (Springer Open, 2017-08-05)
    Mountain grasslands are generally rich in soil organic C, but the typical high spatial variability of mountain environments, together with the different management systems, makes their soil C content particularly variable. ...