Show simple item record

dc.contributorCarrera, Xavier
dc.contributorGustems Carnicer, Josep
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Pedagogia i Psicologia
dc.creatorCalderón Garrido, Diego
dc.date.accessioned2020-06-17T08:29:53Z
dc.date.available2020-06-17T08:29:53Z
dc.date.issued2020-04-22
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/669175
dc.descriptionL'objectiu que s'ha perseguit en aquesta investigació ha sigut analitzar la presència de les TIC a les assignatures de música en els diversos estudis dels graus de mestre de les universitats espanyoles. Per això s'ha realitzat una anàlisi dels plans docents de les assignatures relacionades amb la música dels diversos graus de mestre de totes les universitats espanyoles, així com d'un qüestionari aplicat a una mostra representativa de professors de música dels diversos graus de mestre de totes les universitats del estat. La conclusió final d'aquesta investigació és que ni les assignatures relacionades amb la música, ni els docents que les imparteixen, semblen estar conscienciats de la necessitat de la inclusió de les TIC i els beneficis que aquestes comporten d'acord amb la realitat que es trobaran a les seves aules els futurs mestres de didàctica de l'expressió musical.
dc.descriptionEl objetivo que se ha perseguido en esta investigación ha sido analizar la presencia de las TIC en las asignaturas de música en los diversos estudios de los grados de maestro de las universidades españolas. Para ello se ha realizado un análisis de los planes docentes de las asignaturas relacionadas con la música de los diversos grados de maestro de todas las universidades españolas, así como de un cuestionario aplicado a una muestra representativa de profesores de música de los diversos grados de maestro de todas las universidades del estado. La conclusión final de esta investigación es que ni las asignaturas relacionadas con la música, ni los docentes que las imparten, parecen estar concienciados de la necesidad de la inclusión de las TIC y los beneficios que estas comportan de acuerdo con la realidad que se encontrarán en sus aulas a los futuros maestros de didáctica de la expresión musical.
dc.descriptionThe objective that has been pursued in this research has been to analyze the presence of ICT in music subjects in the various studies of education degrees at Spanish universities. For this, an analysis of the teaching plans of the subjects related to music of the various master degrees from all Spanish universities has been carried out, as well as a questionnaire applied to a representative sample of music teachers of the various master degrees from all the universities in the state. The final conclusion of this research is that neither the subjects related to music, nor the teachers who teach them, seem to be aware of the need for the inclusion of ICT and the benefits that these bring according to the reality that will be found in their classrooms to future teachers of didactics of musical expression.
dc.formatapplication/pdf
dc.format245 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectTecnologia educativa
dc.subjectCompetència digital docent
dc.subjectDidàctica de la música
dc.subjectTecnología educativa
dc.subjectCompetencia digital docente
dc.subjectDidáctica de la música
dc.subjectEducational technology
dc.subjectDigital teaching competence
dc.subjectMusic teaching
dc.subjectDidàctica i Organització Escolar
dc.subject37
dc.subject78
dc.titleLa tecnología en el aula de música de los grados de maestro: contenidos, usos y perfil del profesorado
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record