Show simple item record

dc.contributorAlsinet, Carles
dc.contributorTorrelles Nadal, Cristina
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Pedagogia i Psicologia
dc.creatorBlasco Belled, Ana
dc.date.accessioned2020-06-05T08:29:41Z
dc.date.available2020-06-05T08:29:41Z
dc.date.issued2019-12-17
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/668945
dc.descriptionLa present tesi tracta de contribuir a l'estudi de la felicitat mitjançant l'abordatge de quatre qüestions que, fins al moment, han aportat resultats ambigus o han estat poc investigades. En primer lloc, aclarir el paper dels components de la intel·ligència emocional sobre la felicitat a través de la introducció del model bifactorial. En segon lloc, investigar noves formes emergents d'humor en el context de la felicitat. En tercer lloc, examinar si les persones felices són més optimistes mitjançant l'enfocament centrat en la persona, el qual permet tractar les variables com característiques personals. I, finalment, investigar la relació entre creences de por a la felicitat, depressió i felicitat des del model doble continu de salut mental. Aquesta tesi es composa per un compendi de quatre articles, en el qual cadascun d'ells aborda una de les preguntes desenvolupades anteriorment. Els arguments d'aquesta tesi donen suport a la importància d'estudiar científicament la felicitat, i contribueixen a l'avanç d'aquest emergent camp de les ciències socials a través de la investigació d'alguns dels seus correlats.
dc.descriptionLa presente tesis trata de contribuir al estudio de la felicidad mediante el abordaje de cuatro cuestiones que, hasta el momento, han arrojado resultados inconcluyentes o han sido poco investigadas. En primer lugar, esclarecer el rol de los componentes de la inteligencia emocional sobre la felicidad a través de la introducción del modelo bifactorial. En segundo lugar, investigar nuevas formas emergentes de humor en el contexto de la felicidad. En tercer lugar, examinar si las personas felices son más optimistas mediante el enfoque centrado en la persona, el cual permite tratar las variables como características personales. Y, por último, investigar la relación entre creencias de miedo a la felicidad, depresión y felicidad desde el modelo doble continuo de salud mental. Esta tesis está formada por un compendio de cuatro artículos, en el cual cada uno de ellos aborda una de las preguntas desarrolladas anteriormente. Los argumentos de esta tesis respaldan la importancia de estudiar científicamente la felicidad, y contribuye al avance del estudio de este floreciente campo de las ciencias sociales a través de la investigación de algunos de sus correlatos.
dc.descriptionThe current thesis attempts to contribute to the study of happiness by addressing four main issues that remained inconclusive or little explored. First, to disentangle the role of emotional intelligence facets on happiness by introducing the bifactor approach. Second, to investigate new emerging forms of humor in the context of happiness. Third, to examine whether happy people are more optimistic by introducing the person-centred approach, which enables to treat the variables as personal characteristics. And lastly, to investigate the relationship of fear of happiness with depression and happiness from the lens of the dual continua model of mental health. This thesis takes form of a compendium of four articles, each resolving one of the afore-mentioned questions. Altogether, the arguments of the current thesis support the importance to scientifically study happiness and provide empirical evidence about some of its correlates, thus enhancing the advancement in this burgeoning field of social science.
dc.formatapplication/pdf
dc.format175 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectFelicitat
dc.subjectBenestar
dc.subjectPsicologia positiva
dc.subjectFelicidad
dc.subjectBienestar
dc.subjectPsicología positiva
dc.subjectHappiness
dc.subjectWell-being
dc.subjectPositive psychology
dc.subjectPsicologia Social
dc.subject159.9
dc.titleAdvancing the study of happiness: New contributions about how affective and cognitive mechanisms are involved in the experience of happiness
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record