Show simple item record

dc.contributorGuitard Sein-Echaluce, Ma. Luisa
dc.contributorPalomar Martínez, Mercedes
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament d'Infermeria
dc.creatorRodríguez Aparicio, Silvia
dc.date.accessioned2020-06-05T08:29:40Z
dc.date.available2020-06-05T08:29:40Z
dc.date.issued2020-02-11
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/668734
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/68943
dc.descriptionFinalitat: identificar barreres i facilitadors en el compliment de la care bundle (paquets d’atenció al pacient) per dissenyar una intervenció formativa i adequada per disminuir les complicacions en dispositius d’accés vascular. Mètode: estudi comparatiu pre-postintervenció amb dades independents. Participants: metges i infermeres de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Instrument: qüestionari amb ítems sobre: organització del servei, lideratge i el protocol hospitalari. Anàlisi: variables quantitatives descrites mitjançant mitjana, desviació típica i mediana; i categòriques amb freqüència i percentatges (relació entre variables amb Chi² i exacte de Fisher). Resultats: com a barreres falta de referent/líder sobre la care bundle, feedback i recanvi del catèter perifèric. I com a facilitadors el protocol hospitalari i benefici de la care bundle al pacient. Conclusions: la intervenció formativa identifica aspectes millorables en el protocol hospitalari i disminueix el nombre total d’episodis i la taxa global de bacterièmia relacionada amb el catéter.
dc.descriptionFinalidad: identificar barreras y facilitadores en el cumplimiento de la care bundle (paquetes de atención al paciente) para diseñar una intervención formativa y adecuada para disminuir las complicaciones en dispositivos de acceso vascular. Método: estudio comparativo pre-postintervención con datos independientes. Participantes: médicos y enfermeras del Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Instrumento: cuestionario con ítems sobre: organización del servicio, liderazgo y el protocolo hospitalario. Análisis: variables cuantitativas descritas mediante media, desviación típica y mediana; y categóricas con frecuencia y porcentajes (relación entre variables con Chi² y exacto de Fisher). Resultados: como barreras falta de referente/líder sobre la care bundle, feedback y recambio del catéter periférico. Y facilitadores el protocolo hospitalario y beneficio de la care bundle hacia el paciente. Conclusiones: la intervención formativa identifica aspectos mejorables en el protocolo hospitalario y disminuye el número total de episodios y la tasa global de bacteriemia relacionada con el catéter.
dc.descriptionPurpose: identify barriers and facilitators in the compliance of the care bundle to design a formative and adequate intervention to reduce complications in vascular access devices. Method: pre-post-intervention comparative study with independent data. Participants: doctors and nurses of the Arnau de Vilanova Hospital. Instrument: questionnaire with the following items: service organization, leadership and hospital protocol. Analysis: quantitative variables described by mean, standard deviation and median; and categorical with frequency and percentages (relationship between variables with Chi² and Fisher's exact). Results: as barriers lack of reference/leader on the care bundle, feedback and replacement of the peripheral catheter. And facilitators the hospital protocol and benefit of the care bundle towards the patient. Conclusions: the intervention identifies aspects that can be improved in the hospital protocol and decreases the total number of episodes and the overall rate of bacteremia related to the catheter.
dc.formatapplication/pdf
dc.format376 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectInfeccions relacionades amb catèters
dc.subjectPaquets d’atenció al pacient
dc.subjectDispositius d’accés vascular
dc.subjectInfecciones relacionadas con catéteres
dc.subjectPaquetes de atención al paciente
dc.subjectDispositivos de acceso vascular
dc.subjectCatheter-Related Infections
dc.subjectCare bundle / Patient Care bundle
dc.subjectVascular Access Devices
dc.subjectInfermeria
dc.subject61
dc.titleBarreras y facilitadores en el cumplimiento de la care bundle en dispositivos de acceso vascular
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record