Biofortification and Plant Stress: the Role of Azospirillum brasilense Sp7
Issue date
2019-06-04Author
Lade Lee, Sarah Boyd
Other authors
Universitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal
Suggested citation
Lade Lee, Sarah Boyd.
(2019)
.
Biofortification and Plant Stress: the Role of Azospirillum brasilense Sp7.
Universitat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10803/667463.
Metadata
Show full item recordLa producció sostenible d'aliments nutritius i segurs per al consum humà és l'objectiu final de la biofortificación dels cultius. No obstant això, proposo un canvi fonamental en aquesta dinàmica: biofortificar els cultius per beneficiar al mateix temps la salut de les plantes i la població que les consumeix. Per aconseguir aixó, és probable que s'hagin de fer servir múltiples estratègies de biofortificació simultàneament. En aquesta tesi doctoral, examino com diverses formes de biofortificació afecten al benestar de cultius econòmicament importants, al centrar-me en el sistema immunològic de la planta durant les primeres etapes del seu desenvolupament.
Azospirillum brasilense Sp7 (Sp7) és un rizobacteri promotor del creixement (PGPR) que biofortifica agronòmicament el creixement i els mecanismes de defensa de les plantes. En diferents experiments, es va inocular Sp7 en cultius prèviament millorats mitjançant genètica clàsica o transgènia, és a dir: diversos cultivars d'ordi, blat de moro fortificat amb més carotenoides (HC) i arròs fortificat amb més ferro (Fe) (RB92). En cada cas, les plàntules van ser exposades a condicions d'estrès biòtic o abiòtic per estudiar els mecanismes de regulació de defensa de la planta. L'anàlisi dels paràmetres fisiològics es va combinar amb dades proteòmiques, hormonals i/o transcriptòmics per dilucidar les variacions macro i microscòpiques en el comportament de les plantes a escala cel·lular i molecular.
Les conclusions obtingudes en aquesta tesi doctoral proporcionen informació crec important sobre com intervé Sp7 en els processos moleculars de les plantes i donen suport a la hipòtesi de que diverses estratègies de biofortificación se sumen per augmentar la salut de les plantes, cridant l'atenció sobre la centralitat de l'activació de TFs i la senyalització coordinada d'hormones en aquestes respostes.
European research projects
Collections
- Tesis Doctorals [1248]