Show simple item record

dc.contributorSolsona Tehàs, Francesc
dc.contributorPla Aragonés, Lluís Miquel
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial
dc.creatorMateo Fornés, Jordi
dc.date.accessioned2020-06-05T08:29:37Z
dc.date.available2020-06-05T08:29:37Z
dc.date.issued2019-03-29
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/667343
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/68915
dc.descriptionAquesta tesi explora mètodes, models matemàtics i algorismes per a una gestió eficient dels sistemes en el núvol. També explora com exportar i lliurar aquest coneixement a la societat, en particular al camp dels agronegocis per millora el procés de presa de decisions. Els principals resultats d'aquesta tesi ressalten les pautes per construir sistemes intel·ligents de suport a la decisió integrats en plataformes en el núvol. Els resultats corroboren els beneficis de l'aplicació de la computació d'altes prestacions juntament amb els mètodes de descomposició per tractar models estocàstics. A més a més, els resultats mostren els avantatges de barrejar plataformes en el núvol i els models de programació matemàtica per oferir optimització a la comunitat en general. A més a més, els resultats demostren que l'ús de la programació estocàstica permet reduir els costos de les cadenes de subministrament en l'àmbit dels agronegocis. Finalment, els resultats mostren que els DSS al núvol milloren els processos de decisió, superant les barreres actuals per adoptar aquestes tecnologies. Es presenta una aplicació al núvol per assistir a les granges de truges.
dc.descriptionEsta tesis explora métodos, modelos matemáticos y algoritmos para una gestión eficiente de los sistemas en la nube. También explora cómo exportar y entregar este conocimiento a la sociedad, en particular en el campo de los agronegocios para mejorar el proceso de toma de decisiones. Los principales resultados de esta tesis resaltan las pautas para construir sistemas inteligentes de apoyo a la decisión integrados en plataformas en la nube. Los resultados corroboran los beneficios de la aplicación de la computación de altas prestaciones junto con los métodos de descomposición para tratar modelos estocásticos. Además, los resultados muestran las ventajas de mezclar plataformas en la nube y los modelos de programación matemática para ofrecer optimización a la comunidad en general. Además, los resultados demuestran que el uso de la programación estocástica permite reducir los costes de las cadenas de suministro en el ámbito de los agronegocios. Finalmente, los resultados muestran que los DSS en la nube mejoran los procesos de decisión, superando las barreras actuales para adoptar estas tecnologías. Se presenta una aplicación en la nube para asistir a las granjas de cerdas.
dc.descriptionThis thesis explores methods, mathematical models and algorithms for managing cloud systems cost-effectively. Furthermore, this thesis analyses how to export and deliver this knowledge to society; in particular to the agribusiness field. The primary purpose is to assist decision-makers in their daily activity. The main results of this thesis highlight the future guidelines to build smart decision support systems combining HPC, OR and cloud platforms. The outcomes corroborate the benefits of applying parallel computing to decomposition methods to deal with stochastic models. Moreover, the results show the advantages of mixing cloud platforms and optimisation field offering optimisation as a service to the overall community. Furthermore, the results demonstrate that considering uncertainty and stochastic programming costs can be reduced in agribusiness supply chains. Besides, the results show that cloud DSS's improve the decision-making process, overcoming the current barriers. It presents a cloud application to assist pig farmers in the optimal replacement of sows.
dc.formatapplication/pdf
dc.format187 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectNúvol
dc.subjectComp. Altes Prestacions
dc.subjectSis. Suport Decisions
dc.subjectNube
dc.subjectComp. Altas Prestaciones
dc.subjectSis. Soporte Decisiones
dc.subjectCloud
dc.subjectHigh Performance Comp.
dc.subjectDecision Support Syst.
dc.subjectCiències de la Computació i Intel·ligència Artificial
dc.subject004
dc.titleCloud systems and HPC as a service of agroindustry
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record