Efecte de la pasteurització del calostre sobre la seva qualitat, estat de salut i creixement animal en vedells lactants

View/ Open
Issue date
2020-02Author
Marginet Llimargas, Queralt
Other authors
Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària
Suggested citation
Marginet Llimargas, Queralt;
.
(2020)
.
Efecte de la pasteurització del calostre sobre la seva qualitat, estat de salut i creixement animal en vedells lactants.
http://hdl.handle.net/10459.1/68066.
Metadata
Show full item recordAbstract
Es va recollir calostre de més de 100 vaques per tal d'avaluar la qualitat amb un calostrímetre i un refractòmetre Brix. Es va col·locar el calostre en bosses de 2 o 4 L, una part es va pasteuritzar a 60°C durant 60 min i l'altre es va refrigerar directament. Seguidament, un total de 97 vedells van ser assignats a un tractament (pasteuritzat vs. no pasteuritzat) de forma aleatòria i se'ls va administrar el calostre mitjançant una sonda esofàgica. Per valorar el grau d'encalostrament es prenien mostres de sang a les 0 hores i a les 24 h per determinar la proteïna sèrica i s'agafaven mostres de sèrum per ser congelat per determinar les immunoglobulines.
Des del naixement es va dur a terme un registre de salut de tots els animals que consistia a anotar tractaments veterinaris, baixes o qualsevol incidència. Per valorar el creixement animal es pesaven els animals el dia 0 i al cap de 21 dies.
European research projects
Collections
The following license files are associated with this item: