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dc.contributorMolino Gahete, Francisco
dc.contributorMilà Beà, Mª Teresa
dc.contributorUniversitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària
dc.contributor.authorOliver Bach, Xavier
dc.date.accessioned2020-02-17T13:26:07Z
dc.date.available2020-02-17T13:26:07Z
dc.date.issued2019-07
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/68027
dc.description.abstractAquest estudi discuteix si l'aplicació d'un tipus de sacrifici o un altre afecta l'extensió de la vida útil de la canal. Normalment quan un animal ha acabat la seva vida productiva és traslladat a un escorxador i sacrificat allí per a poder obtenir les parts càrnies de l'animal. No obstant això, quan un individu és incapaç de ser traslladat a un centre de matança, normalment per problemes locomotors, o bé suposa un risc per a la vida del transportista, llavors se'l sacrifica a la mateixa explotació per acabar amb el seu patiment. Llavors, és de suposar que aquest sacrifici pugui provocar un empitjorament de la qualitat de la canal, ja que cal tenir en compte que la higiene en el sacrifici i l'ajornament de l'evisceració poden influenciar en el contingut microbiològic de la carn i per tant escurçar la vida útil d'aquesta.ca_ES
dc.description.abstractEste estudio discute si la aplicación de un tipo de sacrificio u otro afecta la extensión de la vida útil de la canal. Normalmente cuando un animal ha acabado su vida productiva es trasladado a un matadero y sacrificado en el mismo para poder obtener las partes cárnicas del animal. No obstante, cuando un individuo es incapaz de transportarse para ser trasladado a un centro de matanza, normalmente por problemas locomotores, o bien, supone un riesgo para la vida del transportista, entonces se le aplica un sacrificio en la misma explotación para acabar con su sufrimiento. Entonces es de suponer que este sacrificio pueda provocar un empeoramiento de la calidad de la canal, ya que hay que tener en cuenta que la higiene en el sacrificio y el aplazamiento de la evisceración pueden influenciar en el contenido microbiológico de la carne y por consiguiente acortar la vida útil de la misma.ca_ES
dc.format.extent34 p.ca_ES
dc.language.isospaca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subject.otherCarn -- Indústria i comerç -- Control de qualitatca_ES
dc.titleEstudio comparativo de la vida útil entre canales de vacuno sacrificadas en explotación y sacrificadas en mataderoca_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessca_ES


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