Disseny i execució d’un estudi d’intervenció sobre l’efecte de l’oli d’amarant en el rendiment físic de l’esportista

View/ Open
Issue date
2019Author
Jové Font, Axel
Suggested citation
Jové Font, Axel;
.
(2019)
.
Disseny i execució d’un estudi d’intervenció sobre l’efecte de l’oli d’amarant en el rendiment físic de l’esportista.
http://hdl.handle.net/10459.1/67568.
Metadata
Show full item recordAbstract
S’ha demostrat que l'oli d'amarant té propietats beneficioses per l’organisme, especialment per al sistema cardiovascular. Estudis científics evidencien que millora els símptomes de la Diabetis Mellitus II, la Hipertensió Arterial i altres malalties relacionades amb el cor. Aquestes patologies tenen com a paràmetres implicats la tensió arterial (TA) i la freqüència cardíaca (FC), les quals es troben directament relacionades amb el rendiment esportiu humà.
L’objectiu d'aquest estudi consisteix en esbrinar si podem millorar el rendiment esportiu, amb paràmetres cardiovasculars, dels esportistes suplementant la dieta amb oli d'amarant.
Per això, comptem amb la participació d’atletes, que durant 3 setmanes han pres 3g d'oli d'amarant o de gira‐sol (placebo) diàriament. S’avalua si existeixen canvis en el temps de cursa i en factors hemodinàmics. Els resultats d’aquest estudi pilot ens indiquen que l’oli d’amarant no indueix canvis en FC ni en temps de cursa, s’observen però, diferències quant a TA mitjana (14,22 mmHg) i TA sistòlica (19,91 mmHg) en particular.
Concloem que, l’oli d’amarant que s’ha suplement no indueix canvis significatius en el temps de carrera. Tot i això, s’intueix una tendència, després d’un esforç físic, a reduir la TA amb més facilitat en aquells voluntaris que van prendre oli d’amarant.
European research projects
Collections
The following license files are associated with this item: