Show simple item record

dc.contributorMartínez Olmedo, Naila
dc.contributorRubio Ferraz, Mª Puy
dc.contributorUniversitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.authorCorcoveanu, Andreea-Georgiana
dc.date.accessioned2019-11-19T10:31:10Z
dc.date.available2019-11-19T10:31:10Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/67567
dc.description.abstractEn els últims anys s’ha produït un canvi en els hàbits alimentaris dels nens i nenes en l’edat infantil, observant un augment de desequilibris nutricionals en malalties no transmissibles com l’obesitat i diabetis mellitus tipus II. Per aquesta raó l’objectiu principal d’aquest estudi, és comparar els aliments consumits en l’esmorzar i el berenar en els nens i nenes de 8 anys de les escoles de Balaguer amb les recomanacions implantades per l’Agencia Catalana de Salut Pública. És un estudi observacional, descriptiu, transversal amb una mostra de 87 nens i nenes on s’han observat les seves ingestes diàries a traves de recordatoris de 24 hores, realitzant història dietètica i una entrevista prèvia. S’han utilitzat el BMI dels nens i nenes, les taules de percentils infantils de l’OMS i el programa nutricional “EasyDiet” per obtenir els resultats. Com a conclusió després d’haver analitzat les dades obtingudes, s’ha observat en la mostra una densitat energètica elevada respecte a les recomanacions quilocalòriques, tant en l’esmorzar com en el berenar i un excés de sucre i aliments superflus, tanmateix una alta prevalença de sobrepès i d’obesitat en els nens i nenes de 8 anys de les escoles estudiades.ca_ES
dc.description.abstractEn los últimos años se ha producido un cambio en los hábitos alimentarios de los niños y niñas en edad infantil, observando un aumento de desequilibrios nutricionales en enfermedades no transmisibles como la obesidad y la diabetes mellitus tipo II. Por esta razón el objetivo principal de este estudio, es comparar los alimentos consumidos en el desayuno y la merienda en los niños y niñas de 8 años de las escuelas de Balaguer con las recomendaciones implementadas por la Agencia Catalana de Salud Pública. Es un estudio observacional, descriptivo, transversal con una muestra de 87 niños y niñas donde se ha observado sus ingestas diarias a través de recordatorios alimentos de 24 horas, realizando historia dietética y una entrevista previa. Se ha utilizado el BMI de los niños y niñas, las tablas de percentiles infantiles de la OMS y el programa nutricional “EasyDiet” para obtener resultados. Como conclusión tras haber analizado los datos obtenidos, se ha observado en la muestra una densidad energética elevada respecto a las recomendaciones kilocalóricas, tanto en el desayuno como en la merienda y un exceso de azúcar y alimentos superfluos; así mismo se ha observado una alta prevalencia de sobrepeso y obesidad en los niños y niñas de 8 años de las escuelas estudiadas.ca_ES
dc.description.abstractIn recent years there has been a change in the dietary habits of children age, observing an increase in nutritional imbalances in non-communicable diseases such as obesity and type II diabetes mellitus. For this reason, the main objective of this study is to compare the food consumed at breakfast and the snack in the 8-year-old children of the schools of Balaguer with the recommendations implemented by the Catalan Public Health Agency. It is an observational, descriptive, cross-sectional study with a sample of 87 children where their daily intakes have been observed through food reminders of 24 hours, making a dietary history and a previous interview. The BMI of the children has been used, the child percentile tables of the WHO and the nutritional program "EasyDiet" to obtain results. As a conclusion after analyzing the data obtained, a high energy density was observed in the sample with respect to the kilocaloric recommendations, both in the breakfast and in the snack and an excess of sugar and superfluous foods; likewise, a high prevalence of overweight and obesity has been observed in 8-year-old boys and girls from the schools studied.ca_ES
dc.format.extent72 p.ca_ES
dc.language.isocatca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectSobrepèsca_ES
dc.subjectObesitatca_ES
dc.subjectMalalties no transmissiblesca_ES
dc.subjectEsmorzarca_ES
dc.subjectBerenarca_ES
dc.subjectSobrepesoca_ES
dc.subjectObesidadca_ES
dc.subjectEnfermedades no transmisiblesca_ES
dc.subjectDesayunoca_ES
dc.subjectMeriendaca_ES
dc.subjectOverweightca_ES
dc.subjectObesityca_ES
dc.subjectNon-transmissible diseasesca_ES
dc.subjectBreakfastca_ES
dc.subjectSnacksca_ES
dc.subject.otherObesitatca_ES
dc.subject.otherEsmorzarsca_ES
dc.subject.otherEscolars -- Alimentsca_ES
dc.titleEstudi observacional dels hàbits alimentaris en l'esmorzar i el berenar en nens i nenes de les escoles de Balaguerca_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessca_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc-nd
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd