Phenological development in warmer temperatures and water stress during post-harvest affects Chardonnay grapevines (Vitis vinifera L.)
Issue date
2019-07-29Author
Prats Llinàs, Maria Teresa
Other authors
Marsal Vila, Jordi
Universitat de Lleida. Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl
Suggested citation
Prats Llinàs, Maria Teresa.
(2019)
.
Phenological development in warmer temperatures and water stress during post-harvest affects Chardonnay grapevines (Vitis vinifera L.).
Universitat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10803/667850.
Metadata
Show full item recordUna de les principals preocupacions en l’agricultura és la incertesa deguda als efectes del canvi climàtic. En aquest aspecte, l’estudi i adopció de noves tècniques de maneig dels cultius i la gestió de l’aigua són elements essencials per tal de garantir la productivitat dels cultius. En la regió mediterrània, la vinya (Vitis vinifera L.) representa un dels cultius més importants, el qual es podria veure afectat especialment en aquelles zones on no hi ha disponibilitat d’aigua. A més, en els últims anys s’ha observat un avançament en la fenologia de la vinya, provocant que, entre d’altres, la fase de la post-verema esdevingui una fase crítica degut a la seva major durada i sota unes condicions més càlides i amb menor precipitació. Degut a que en els propers anys es preveu un increment en la freqüència i intensitat dels esdeveniments de sequera, a més d’un augment significatiu de les temperatures, els elements crítics per combatre els efectes del canvi climàtic són: la disponibilitat de models fenològics per predir els patrons estacionals de les fases fenològiques; i la selecció del moment més idoni per l’adopció d’estratègies de reg deficitari, per tal d’estalviar aigua i poder garantir uns bons rendiments productius de la verema amb la composició dels raïms adequada per a l’elaboració de vins i caves.
European research projects
Collections
- Tesis Doctorals [1257]