Show simple item record

dc.contributorEgea Navarro, Joaquim
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques
dc.creatorRocandio Durán, Daniel
dc.date.accessioned2019-11-07T09:05:26Z
dc.date.available2019-11-07T09:05:26Z
dc.date.issued2019-01-11
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/667821
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/67484
dc.descriptionCiclina D1 pot interaccionar amb CDK4/6 per promoure el pas de la fase G1 a S en el cicle cel·lular. Recentment, s'ha descobert que cèl·lules cancerígenes sobreexpressen Ciclina D1 per al creixement tumoral, però també pot sortir del nucli per incrementar la capacitat metastàsica de las cèl·lules cancerígenes i la motilitat d’altres tipus cel·lulars. En aquest context, el nostre grup estudia mecanismes moleculars que poden participar en la migració neuronal. D'aquesta manera, la nostra hipòtesi està relacionada amb la possible funció citoplasmàtica de Ciclina D1 en la migració neuronal. En el nostre laboratori, hem vist que Ciclina D1 s'expressa citoplasmàticament en la glia radial i en la membrana basal del telencèfal. Els nostres resultats suggereixen que Ciclina D1 pot controlar la migració radial gràcies a la regulació de l'activitat del citoesquelet i l’adhesió neuronal, per al correcte desenvolupament de les neurones piramidals de la capa V de l’escorça cerebral adulta.
dc.descriptionCiclina D1 puede interaccionar con CDK4/6 para promover el paso de la fase G1 a S en el ciclo celular. Recientemente, se ha descubierto que células cancerígenas sobreexpresan Ciclina D1 para su crecimiento tumoral, pero también puede salir del núcleo para incrementar la capacidad metastásica de las células cancerígenas y la motilidad de otros tipos celulares. En este contexto, nuestro grupo estudia mecanismos moleculares que pueden participar en la migración neuronal. De este modo, nuestra hipótesis está relacionada con la posible función citoplasmática de Ciclina D1 en la migración neuronal. En nuestro laboratorio, hemos visto que Ciclina D1 se expresa citoplasmáticamente en la glía radial y en la membrana basal del telencéfalo. Nuestros resultados sugieren que Ciclina D1 puede controlar la migración radial gracias a la regulación de la actividad del citoesqueleto y la adhesión neuronal, para el correcto desarrollo de las neuronas piramidales de la capa V en la corteza cerebral.
dc.descriptionCyclin D1 may interact with CDK4/6 to promote the step from G1 to S phase of cell cycle. Recently, it has discovered that cancer cells overexpress Cyclin D1 to the tumor growth, but also it can exit from the nucleus to increase the metastasis capacity of cancer cells and the motility of other cells type. In this context, our group study molecular mechanisms that may mediate in neuronal migration. By this way, our hypothesis is related with the possible cytoplasmic role of Cyclin D1 in the neuronal migration. In our laboratory, we have seen that Cyclin D1 is expressed in the cytoplasm of the RGCs processes and in the basement membrane of telencephalon. Our results suggest that Cyclin D1 may controls radial migration through the activity regulation of cytoskeleton and neuron adhesion, for the correct pyramidal neurons development in the layer V of the adult cerebral cortex.
dc.formatapplication/pdf
dc.format134 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectMigració
dc.subjectCiclina D1
dc.subjectNeurogènesi
dc.subjectMigración
dc.subjectNeurogénesis
dc.subjectMigration
dc.subjectCyclin D1
dc.subjectNeurogenesis
dc.subjectBioquímica i Biologia Molecular
dc.subject577
dc.titleRole of cytoplasmic cyclin D1 in radial migration of cortical neurons during brain development
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record