Estudi de l’efecte conservant en la pell amb segó d’arròs
dc.contributor | Morera Prat, Josep M. | |
dc.contributor | Bartolí, Esther | |
dc.contributor | Universitat de Lleida. Escola Politècnica Superior | |
dc.contributor.author | Fernández Capilla, Rafael | |
dc.date.accessioned | 2019-10-07T07:51:35Z | |
dc.date.available | 2019-10-07T07:51:35Z | |
dc.date.issued | 2019-07 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10459.1/66743 | |
dc.description.abstract | Aquest treball d’investigació tracta sobre l’estudi de diferents mètodes de conservació d’una pell vacuna, emprant un cereal, el segó d’arròs, a curt-mitjà termini. L’objectiu és estudiar una alternativa a la conservació tradicional de la pell vacuna per salat o salmorra i a l’hora reduir la utilització de sal comú com a matèria predominant en la conservació de la pell. Una possible substitució al clorur sòdic, significaria una millora en la sostenibilitat del procés. S’ha analitzat el comportament del segó d’arròs com a possible agent conservant en diferents condicions, estudiant variables com el pH òptim de treball, l’entorn (sec i humit), la temperatura i el temps de conservació. Per constatar l’eficàcia dels diferents mètodes de conservació s’han realitzat proves físiques (detecció de la caiguda del pèl degut al creixement bacterià) i visuals (amb l’indicador Violeta de p-Iodonitrotetrazoli) i s’ha comprovat si canviat el mètode de conservació afecta sobre un wet-blue, realitzant diferents assajos físics. Els resultats obtinguts indiquen que el segó d’arròs es pot fer servir per conservar les pells a curt-mitjà termini reduint considerablement la utilització de clorur sòdic emprat en la conservació de la pell. | ca_ES |
dc.format.extent | 84 p. | ca_ES |
dc.language.iso | cat | ca_ES |
dc.rights | cc-by-nc-nd | ca_ES |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Segó d'arròs | ca_ES |
dc.subject | Conservació de la pell | ca_ES |
dc.subject.other | Cuirs i pells -- Conservació | ca_ES |
dc.subject.other | Arròs -- Aplicacions industrials | ca_ES |
dc.subject.other | Segó -- Aplicacions industrials | ca_ES |
dc.title | Estudi de l’efecte conservant en la pell amb segó d’arròs | ca_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | ca_ES |
dc.rights.accessRights | info:eu-repo/semantics/openAccess | ca_ES |