Estudi de l’efecte conservant en la pell amb segó d’arròs

View/ Open
Issue date
2019-07Author
Fernández Capilla, Rafael
Other authors
Universitat de Lleida. Escola Politècnica Superior
Suggested citation
Fernández Capilla, Rafael;
.
(2019)
.
Estudi de l’efecte conservant en la pell amb segó d’arròs.
http://hdl.handle.net/10459.1/66743.
Metadata
Show full item recordAbstract
Aquest treball d’investigació tracta sobre l’estudi de diferents mètodes de conservació d’una pell vacuna, emprant un cereal, el segó d’arròs, a curt-mitjà termini.
L’objectiu és estudiar una alternativa a la conservació tradicional de la pell vacuna per salat o salmorra i a l’hora reduir la utilització de sal comú com a matèria predominant en la conservació de la pell.
Una possible substitució al clorur sòdic, significaria una millora en la sostenibilitat del procés.
S’ha analitzat el comportament del segó d’arròs com a possible agent conservant en diferents condicions, estudiant variables com el pH òptim de treball, l’entorn (sec i humit), la temperatura i el temps de conservació. Per constatar l’eficàcia dels diferents mètodes de conservació s’han realitzat proves físiques (detecció de la caiguda del pèl degut al creixement bacterià) i visuals (amb l’indicador Violeta de p-Iodonitrotetrazoli) i s’ha comprovat si canviat el mètode de conservació afecta sobre un wet-blue, realitzant diferents assajos físics.
Els resultats obtinguts indiquen que el segó d’arròs es pot fer servir per conservar les pells a curt-mitjà termini reduint considerablement la utilització de clorur sòdic emprat en la conservació de la pell.
European research projects
Collections
The following license files are associated with this item: