Pig slurry fertilisation in dryland agriculture. Impacts in the air-soil-water system
Data de publicació
2019-05-06Autor/a
Jiménez de Santiago, Diana Elisa
Altres autors/es
Lidón Cerezuela, Antonio L.
Universitat de Lleida. Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl
Citació recomanada
Jiménez de Santiago, Diana Elisa.
(2019)
.
Pig slurry fertilisation in dryland agriculture. Impacts in the air-soil-water system.
Universitat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10803/667350.
Metadades
Mostra el registre d'unitat completAquesta tesi avalua els efectes de diferents estratègies de fertilització amb purins de porc sobre la matèria orgànica del sòl (SOM) i les pèrdues de nitrogen associades a aquesta pràctica. El treball es va realitzar en parcel·les experimentals establertes l'any 2002 en condicions de secà (NE Espanya). L'origen del purí, la dosi i el moment d'aplicació van ser els principals factors avaluats. L'aplicació continuada de purins va augmentar la SOM, reduint l'aromaticitat de les substàncies húmiques analitzades. La matèria orgànica dels purins va desenvolupar en el sòl una repel·lència (superficial) a l'aigua (SWR) transitòria, que per a ser avaluada requereix adaptar els mètodes tradicionals de quantificació (amb aigua o amb solució d’etanol). A camp, la SWR no es va poder relacionar amb les emissions d'amoníac, que van variar entre 11% i el 18% del N amoniacal aplicat. El model LEACHM reprodueix de manera satisfactòria la dinàmica de l'aigua al sòl, tant en condicions de guaret com de conreu (ordi). El màxim d’aigua drenada per sota de 90cm de profunditat va ser de 14.3 mm/any. La dosi de purins (170 kg N/ha) recomanada per a zones vulnerables a la contaminació de nitrats també és recomanable per a reduir els impactes en el sistema aire-sòl-aigua en agricultura de secà.
Projectes de recerca europeus
Col·leccions
- Tesis Doctorals [1246]