Show simple item record

dc.contributorZapata Rojas, Amalia
dc.contributorUniversitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.authorMilla Teixidó, Eva
dc.date.accessioned2019-03-28T13:12:45Z
dc.date.available2019-03-28T13:12:45Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/66097
dc.description.abstractLa insuficiència cardíaca és una patologia amb una alta prevalença en la població d’edat avançada, i que sovint empitjora la qualitat de vida de les persones que la pateixen. Molts autors descriuen la nutrició com a factor important a l’hora de millorar l’estat d’aquests pacients. Els últims estudis sobre el tema, suggereixen una relació entre el dèficit de ferro i una pitjor qualitat de vida entre aquests pacients. L’objectiu d’aquest estudi és conèixer la ingesta dels pacients amb IC hospitalitzats a l’HUAV, l’estat nutricional i la relació d’aquests paràmetres amb la seva qualitat de vida. Per aquest estudi s’han realitzat els qüestionaris MNA, PrediMed, QFCA, KCCQ, als pacients amb IC que ingressen en l’HUAV durant els mesos de febrer – maig de 2018. S’analitzen els resultats obtinguts mitjançant una base de dades Excel. La mostra presenta un alt percentatge de malnutrició, una deficient ingesta de ferro, una alta adherència a la dieta mediterrània. No existeix relació entre una adequació de la ingesta d’aliments rics en ferro i la qualitat de vida dels pacients amb IC, hospitalitzats a l’HUAV, tot i què els que no tenen una correcta ingesta de ferro, què són la majoria, presenten pitjor qualitat de vida.ca_ES
dc.description.abstractLa insuficiencia cardíaca es una patología con una alta prevalencia en la población de edad avanzada, y que a menudo empeora la calidad de vida de las personas que la padecen. Muchos autores describen la nutrición como un factor importante a la hora de mejorar el estado de estos pacientes. Los últimos estudios sobre el tema sugieren una relación entre el déficit de hierro y una peor calidad de vida entre estos pacientes. El objetivo de este estudio es conocer la ingesta de los pacientes con IC hospitalizados en el HUAV, el estado nutricional y la relación de estos parámetros con su calidad de vida. Para este estudio se han administrado los cuestionarios MNA, PrediMed, QFCA y KCCQ, a los pacientes con IC que ingresan en el HUAV durante los meses de febrero – mayo de 2018. Los resultados se analizan mediante una base de datos de Excel. La muestra presenta un alto porcentaje de malnutrición, insuficiente ingesta de hierro y una alta adherencia a la dieta mediterránea. No existe relación entre una adecuada ingesta de alimentos ricos en hierro y la calidad de vida de los pacientes con IC, hospitalizados en el HUAV, aunque los que tienen una incorrecta ingesta de hierro presentan peor calidad de vida.ca_ES
dc.description.abstractThe aging of the population is increasing. The heart failure is a disease with a high prevalence in the elderly population, and often occurs in a chronic form. In addition, this can affect with a worse quality of life. Many authors describe nutrition as an important factor when it comes to improving the condition of these patients and the prognosis of the disease. The latest studies on the subject, suggest a relationship between iron deficiency and a worst quality of life. The objective of this study is to know the nutritional status of hospitalized patients with HF, their adherence to the Mediterranean diet, their iron intake, and the relationship of these characteristics with their quality of life. For this study MNA, PrediMed, QFCA and KCCQ were performed on the patients admitted to the HUAV during the moths of February – May 2018. The results are analyzed using an excel database. The sample contains a high percentage of malnutrition, a iron intake deficiency, a high adherence to the Mediterranean diet. There is no relationship between an adequate intake of iron rich foods and the quality of life of patients with HF at the HUAV, although those who have an incorrect iron intake have a poorer quality of life.ca_ES
dc.format.extent48 p.ca_ES
dc.language.isocatca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectInsuficiència cardíacaca_ES
dc.subjectDèficit de ferroca_ES
dc.subjectEstat nutricionalca_ES
dc.subjectQualitat de vidaca_ES
dc.subjectInsuficiencia cardíacaca_ES
dc.subjectDéficit de hierroca_ES
dc.subjectEstado nutricionalca_ES
dc.subjectCalidad de vidaca_ES
dc.subjectHeart failureca_ES
dc.subjectIron deficiencyca_ES
dc.subjectNutritional statusca_ES
dc.subjectQuality of lifeca_ES
dc.subject.otherInsuficiència cardíacaca_ES
dc.subject.otherDèficit de ferroca_ES
dc.subject.otherAlimentació -- Avaluacióca_ES
dc.subject.otherPacients -- Satisfaccióca_ES
dc.titleAnàlisi de la ingesta d'aliments i de la qualitat de vida en pacients amb insuficiència cardiaca del HUAV de Lleidaca_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessca_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc-nd
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd