Gestió del risc associat a al·lèrgens i substàncies que produeixen intoleràncies alimentàries

View/ Open
Issue date
2018Author
Hijosa Brell, Carlota
Other authors
Hernández Jover, Teresa
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Suggested citation
Hijosa Brell, Carlota;
.
(2018)
.
Gestió del risc associat a al·lèrgens i substàncies que produeixen intoleràncies alimentàries.
http://hdl.handle.net/10459.1/66092.
Metadata
Show full item recordAbstract
A Espanya l'al·lèrgia a aliments té actualment una prevalença estimada del 3%, el que es tradueix en més de 1,3 milions d'espanyols afectats. En la població infantil la prevalença és encara més gran, amb un 7,5% i, a més, les estadístiques destaquen que aquestes dades s'han duplicat en els últims deu anys. Això indica que no només creix la incidència d'al·lèrgia alimentària, sinó també la gravetat de les reaccions que ocasiona. Així mateix, l’objectiu principal d’aquest estudi és avaluar la es gestió del risc associat a al·lèrgens i substàncies que produeixen intoleràncies alimentàries en una escola de primària, a més de conèixer la prevalença d’aquestes. L’estudi ha consistit en entrevistar al personal del centre, visitar les instal·lacions i la cuina i valorar la implementació d’un sistema d’autocontrol i els punts febles. Respecte la prevalença d’al·lèrgies, intoleràncies i malaltia celíaca ha estat favorable pel centre ja que es situen molt per sota de la població tant infantil com adulta. I pel que fa a la gestió de l’escola s’han identificat els punts febles i suggerit propostes de millora.
European research projects
Collections
The following license files are associated with this item: